Barcelona va ser escenari ahir de saquejos a botigues, assalts i destrosses a set seus bancàries i barricades incendiades, mentre que a Girona també van fer danys a bancs i mobiliari urbà, en la quarta jornada consecutiva de protestes per la llibertat del raper Pablo Hasél.

Cap a quarts d'11 de la nit, la manifestació de Barcelona es va dissoldre a la plaça Catalunya, després del darrer saqueig, al carrer Canuda, al costat de la Rambla. Poc després de les 10 els Mossos d'Esquadra van desallotjar la Rambla de manifestants i els pocs que quedaven a la plaça Catalunya van marxar. Els Mossos van detenir quatre persones, dues a Barcelona, al carrer Balmes amb Ronda Universitat, per atemptat a agents de l'autoritat, una altra per desordres públics a la zona de la Rambla amb el carrer Santa Anna, i dues a Girona, a la zona de la Copa, per llançar pedres.

Grups violents van provocar destrosses en nombrosos comerços, sobretot, al Born i a la plaça de Catalunya, i van arrasar diverses terrasses de bars de la Rambla, i fins i tot van cremar cadires que van fer servir com a barricades.

Així mateix, van saquejar comerços del Triangle i una coneguda botiga de material esportiu al carrer Canuda, després d'haver destrossat completament els aparadors. En aquesta zona, també van aixecar barricades, que van incendiar, i van llançar tot tipus d'objectes com ara pedres a furgons dels Mossos, que es mantenien a distància a la Rambla. A diferència del que va passar en les anteriors nits de disturbis, els els agents policials van mantenir una actitud més de contenció.

També es van viure moments de tensió a la part final de la Rambla, a prop de Colom, on grups d'encaputxats van llançar tot tipus d'objectes a una comissaria de la Guàrdia Urbana. En alguns moments , veïns es van enfrontar als radicals. És el cas d'una dona que els va llançar aigua des d'una finestra i els violents hi van respondre llançant pedres als ciutadans que els recriminen la seva conducta des dels balcons.

A Girona, els grups de manifestants van violentar dues oficines bancàries a la plaça Independència i una altra a la Mercadal, molt a prop de la Subdelegació del Govern, davant la qual es va desmuntar mobiliari urbà per llançar-lo contra la línia policial. El candidat de la CUP per la província en les eleccions del 14-F, Dani Cornellà, va denunciar que havia estat colpejat per un antidisturbis mentre intentava mitjançar i va avançar que presentarà denúncia.

A Vilafranca del Penedès, alguns manifestants van llançar objectes pirotècnics contra els mossos que protegien la comissaria i després van tirar les tanques que protegien l'edifici. A més, van llançar pedres i pintura contra un cotxe policial, però els incidents es van a acabar cap a quarts d'11.

El Sistema d'Emergències Mèdiques va fer dues assistències a Girona, encara que en cap cas va ser necessari el trasllat a un centre sanitari, i una tercera a Vilafranca del Penedès, on la persona assistida també va ser donada d'alta in situ.

Fins a passades les nou de la nit, el SEM no havia hagut de fer cap assistència a Barcelona ni a Tarragona.

Precisament a Tarragona, la manifestació per la llibertat de Hasél es acabar ahir sense incidents, després de discórrer des de la plaça Imperial Tarraco fins al rectorat de la Universitat Rovira i Virgili.

També hi va haver manifestacions en favor de Hasél en ciutats d'altres punts de l'Estat, com a Eivissa, València i Valladolid.