Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones a Barcelona per atemptat a agents de l'autoritat i per desordres públics respectivament en la quarta nit de protestes i posteriors aldarulls per l'empresonament de Pablo Hasél. Una detenció s'ha produït al carrer Balmes amb Ronda Universitat i l'altra a la Ramba amb el carrer Santa Anna. A Girona, la policia catalana també ha fet dues detencions per llançament de pedres a la zona de la Copa. A totes dues ciutats s'han repetit les escenes de barricades, crema de contenidors i llançament d'objectes contra el cordó policial. Alguns manifestants també han cremat algunes oficines bancàries i les han saquejat. Les 4 detencions se sumen a les 59 persones que hi ha hagut des de dimarts.

Els Mossos han explicat que, a Barcelona, cap a les set de la tarda a les rodalies de la plaça Universitat s'han fet diverses identificacions i s'ha denunciat persones que duien passamuntanyes, esprais de pintura, martells, bengales, una clau per obrir portes de fanals i una defensa extensible. Els agents també han requisat tot aquest material.

També han relatat que cap a les vuit, als enfrontaments que hi ha hagut entre la Via Laietana i la zona de Pla de Palau, participants de la manifestació han llançat pedres al veïns que els recriminaven les actituds violentes. En aquest punt s'ha causat danys a dues entitats bancàries.

Després, de camí cap a la comissaria de Guàrdia Urbana de Ciutat Vella pel Born han fet destrosses "importants" a comerços i entitats bancàries de la zona. En arribar a la Rambla han llançat objectes contra els agents que protegien les dependències policials i han causat danys a les terrasses dels locals de restauració i al mobiliari urbà. També hi ha hagut "actes de pillatge" a diferents botigues de roba esportiva i de moda de la zona.

Al centre de la ciutat hi ha hagut "moments molt complicats" per la presència de barricades fetes amb contenidors, jardineres i mobiliari dels locals de restauració que han cremat en diferents punts de la Rambla.

Els Mossos subratllen que el grup de "violents encaputxats" ha estat més de dues hores cusant danys i destrosses a diferents punts del centre de la ciutat. També han "protagonitzat" diferents actes violents contra els policies. Diversos vehicles policials han resultat danyats amb vidres i retrovisors trencats per cops de pedra.

Incidents també a Girona i Vilafranca

Segons han relatat també els Mossos, a Girona grups violents han fet llançaments de pedres i ampolles a la línia policial que protegia els jutjats i han causat danys i destrosses de mobiliari urbà i crema de contenidors a la zona de la Copa i del carrer Canalejas i de la Sèquia. També han causat danys a tres entitats bancàries a la Plaça de la Independència, la del Mercadal i al carrer Nou. El cos policial afirma que durant els aldarulls quatre mossos han patit lesions.

Finalment, a Vilafranca del Penedès un grup d'esvalotadors s'ha adreçat a la comissaria dels Mossos on han fet llançaments de pintura i pedres contra l'edifici i els Mossos que el custodiaven. Han provocat danys als vehicles policials i els han fet pintades.Sis persones ateses pel SEM en la quarta nit de manifestacions contra la presó de Pablo Hasél

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès aquest divendres fins a un quart de dotze de la nit sis persones en el marc de la quarta nit de protestes a diversos punts de Catalunya per l'empresonament del cantant lleidatà Pablo Hasél. En concret, els efectius del cos sanitari han dut a terme dues assistències a Girona, dues a Barcelona i dues a Vilafranca del Penedès. Una de les dues persones lesionades a Barcelona en el marc de les protestes i els enfrontaments amb la policia que hi ha hagut en aquests tres indrets ha hagut de ser traslladada a un centre hospitalari. A Tarragona no havia calgut fins a aquest moment cap assistència.