El jutge ha fixat data per al desnonament de la discoteca Carpes Face to Face -antigament Sunset- d'Òdena, a l'Anoia, per al proper 4 de març. Es tracta d'un local que ha estat més de 10 anys en funcionament i que en fa un que no ingressa res. De fet, la patronal del sector de l'oci nocturn, la FECASARM, calcula que més del 70% dels locals estan en risc de tancar portes definitivament després d'un any de pandèmia, amb unes pèrdues que superen els 4.000 MEUR. «I si et quedes sense el local, segur que no podràs tornar a obrir portes», remarca el secretari general de la patronal, Joaquim Boadas, que diu que el cas de les carpes no és un cas aïllat.

«Amb ingressos zero no pots pagar les despeses, i fins i tot n'hi ha que, com que han avalat el seu negoci amb el patrimoni personal, s'estan quedant sense casa», explica, tot qualificant la situació «de molt greu». El secretari general preveu que, si no hi ha una pròrroga de la moratòria concursal -que acaba el 14 de març-, bona part d'aquestes empreses aniran directament a la liquidació. «Amb les ajudes de la Generalitat no cobrim ni l'1% de les pèrdues», afirma, tot assegurant que es tracta d'un dels sectors «que més s'ha discriminat» amb la gestió de l'Executiu de la pandèmia i amb unes «decisions contraproduents».

«Nosaltres sempre hem estat partidaris d'unes mesures menys restrictives i més eficaces que no suposessin sacrificar tantes empreses», remarca, tot recordant que han impugnat les restriccions davant dels tribunals fins a 11 vegades». Amb el tancament, es perdran entre 50 i 60 llocs de treball que cada any es creaven durant la temporada d'obertura de les carpes.