El seu nom apareix a titulars i tertúlies polítiques. Sense pressa, però sense pausa, Michel Barnier torna a l'escena nacional francesa i les seves ambicions podrien catapultar-lo a la cursa presidencial. Amb el llançament d'un grup de treball al voltant de les consignes «patriota i europeu», anunciat dimarts en una reunió del grup conservador Els Republicans (LR), el negociador en cap de la UE per al Brexit alimenta els rumors de la seva eventual candidatura per a les eleccions presidencials del 2022.

«Fa quatre anys i mig que trobo a faltar França. Ara dedicaré tota la meva energia al meu país», va avançar Barnier el desembre. No serà la primera vegada, com ho demostra el seu llarg currículum: exministre de Medi Ambient, d'Afers Exteriors, d'Afers Europeus i d'Agricultura i Pesca. A la seva contribució nacional se suma la seva trajectòria europea: comissari europeu en dues ocasions i líder de les negociacions del Brexit.

El negociador europeu liquidarà la seva missió a finals de març, llavors estarà lliure i disponible per servir la seva família política: Els Republicans, la gran formació de la dreta tradicional francesa. Però, quina serà la seva missió? «Ara com ara, és el moment d'un joc col·lectiu, no personal», afirma.