L'activitat de la construcció a Catalunya va caure del 15,5 % el 2020, la qual cosa va portar el sector a facturar uns 7.000 milions d'euros menys a causa de la crisi generada per la covid, que pot suposar el tancament d'entre el 15 i el 20 % d'empreses, petites en la seva majoria. Són les primeres estimacions fetes pel president de la Cambra Oficial de Contractistes d'Obres de Catalunya (CCOC), Joaquim Llansó, en espera de conèixer-se les dades definitives de l'exercici passat.

Llansó posava ahir de manifest la preocupació que hi ha en el sector per com es desenvoluparà l'activitat durant aquest any 2021. I és que, malgrat que la previsió és la d'aconseguir un creixement d'entre el 5 i el 8 % respecte del 2020, no creu que l'activitat d'abans de la pandèmia es recuperi fins al 2022. «Hi ha molta preocupació en el sector pel que pot passar al llarg d'aquest any, perquè no està havent-hi licitació pública i s'estan frenant també alguns projectes de la iniciativa privada», assegurava.

En aquest sentit, Llansó adverteix que la situació a Catalunya és «complicada» perquè, si no surten noves licitacions i el sector privat està bastant parat, els constructors van acabant la cartera d'obres que tenen contractades, sense que n'entri cap de nova. A més, i malgrat que encara no se sap la quantia de fons europeus que vindran a Catalunya, Llansó diu que el sector no compta amb ells fins a final d'aquest any o principi del 2021.