El nou primer ministre italià, el tecnòcrata Mario Draghi, va confirmar en el seu primer decret aprovat pel consell de ministres d'hir seva intenció de mantenir la prohibició de mobilitat entre regions fins al 27 de març i de limitar encara més els moviments a les anomenades «zones vermelles».

En la primera decisió del Govern de Draghi, investit dijous passat amb el suport de gairebé totes les forces parlamentàries, es va mantenir la mà dura respecte a les restriccions. De moment, l'expresident del Banc Central Europeu ha preferit seguir la línia de l'anterior Govern i mantenir a tot Itàlia la prohibició de poder moure's a una altra regió.

A les zones vermelles, les que tenen més restriccions -encara que ara no hi ha cap regió en aquesta llista-, es prohibirà sortir de casa per visitar a familiars, la qual cosa fins ara estava permès.

Mentre que de moment continuen vigents la resta de mesures restrictives, com el toc de queda, o el tancament d'algunes activitats com gimnasos, piscines, estacions d'esquí, els restaurants a l'hora del sopar, museus i teatres, perquè el decret actual és vigent fins al 5 de març.