Els cribratges que s'han fet als professionals dels centres educatius de la Catalunya Central des que es va iniciar el segon trimestre del curs ha donat com a resultat menys del 2% de persones positives. Aquests testos inclouen no només el personal docent, sinó també els d'administració i serveis, d'atenció educativa, monitors de menjador o bé servei de neteja.

Amb dades de mitjan mes de febrer, a la Catalunya Central s'havien realitzat un total de 9.023 testos (les automostres que s'han promogut massivament en l'àmbit educatiu després de les vacances de Nadal), dels quals havien donat positiu 173, és a dir l'1,92%. Tot i ser un percentatge molt baix, alhora era el segon més alt del total de 9 regions en què està dividit administrativament el departament d'Educació a Catalunya. Tot just una dècima per damunt se situava l'àrea de Girona (1,93% de positius del total de proves realitzades), mentre que les que presentaven uns índex més baixos eren Terres de l'Ebre (0,87%) i Alt Pirineu i Aran (1,07%).

Al conjunt de les comarques centrals es preveia fer la prova a un total de 13.000 persones, i amb les últimes dades a les que ha tingut accés aquest diari (aquells 9.023 de mitjans de mes) ja s'havia arribat a pràcticament el 80% dels professionals.

A tot Catalunya se n'havien fet ja a més del 75% dels treballadors dels centres educatius i el resultat havia estat d'un percentatge de positius de l'1,59% (1.790 de 112.377). Es tracta d'un frotis nassal que cada professional es fa a si mateix per extreure'n la mostra que després s'envia al laboratori.

Pel que fa a l'evolució dels grups confinats a les escoles de casa nostra, la darrera setmana (la sisena després de les vacances de Nadal) s'ha tornat a registrar un lleuger descens, i en aquest segon trimestre les xifres estan marcant unes dents de serra, tot i que amb oscil·lacions molt lleugeres a partir de l'increment que es va registrar en l'inici.

En concret, en aquesta sisena setmana hi ha hagut una baixada a l'entorn del 3% tant del nombre de grups escolars confinats com del nombre de persones per la detecció d'algun positiu.

Les dues comarques on, en la comparativa entre les dues últimes setmanes senceres, hi ha hagut augments més significatius és al Solsonès i a la Cerdanya. En la primera, el nombre de grups que s'han hagut d'aïllar s'ha multiplicat gairebé per cinc (ha passat de 2 a 9) i el de persones ha augmentat el 417% (ha passat de 35 a 181), concentrats sobretot a Bellver. Al Solsonès, es va passar de 2 grups confinats a 5 i això ha suposat un augment del 178% en el nombre de persones (s'ha passat de 42 a 117). Per contra, al Bages es va tancar la setmana amb 6 grups menys confinats (27 en total) respecte l'anterior, i el nombre de persones es va situar en 571, el 16,7% menys. També al Moianès s'ha registrat un descens, ja que hi hagut dos grups menys confinats (3 en total), la qual cosa ha suposat una reducció del 40% de la xifra de persones que s'han hagut d'aïllar. Al Berguedà pràcticament no hi ha hagut canvis.

Cal recordar que el conjunt de grups bombolla que hi ha a tota la regió escolar de la Catalunya Central ascendeix a un total de 5.201 i que, per tant, la xifra de grups confinat amb que es va tancar la setmana (124) equival al 2,3% del total, en la línia de la mitjana del primer trimestre.

En el que portem de segon trimestre, al conjunt de centres educatius de Catalunya les dades mostren que en el 79% dels casos en què s'ha hagut d'establir el confinament d'un grup bombolla tan sols hi ha hagut com a positiu el cas índex (és a dir, una única persona).