Pimec Turisme va exigir ahir a les administracions públiques un «veritable pla d'anticipació» per a la temporada de Setmana Santa que impliqui accelerar la vacunació de la població, permetre viatjar a la segones residències i desplaçar-se a allotjaments turístics amb reserva.

La sectorial de la patronal Pimec també va reclamar més ajudes directes, un fons de solvència i una condonació d'impostos com l'IBI, l'IAE o la taxa d'escombraries. «És imprescindible disposar d'unes directrius bàsiques i flexibles que permetin preparar la campanya de Setmana Santa», van reclamar des de Pimec Turisme, que va insistir en la crítica que les restriccions a les activitats turístiques no vagin acompanyades de mesures de compensació «reals i efectives».

Per tot plegat, la sectorial de Turisme de Pimec va tornar a reclamar «ajuts directes i urgents» per a les pimes i els autònoms del sector turístic en el sentit més ampli possible, incloent-hi, per exemple, el conjunt del lleure i de les instal·lacions juvenils.

També va recordar la necessitat que s'apliquin amb la màxima urgència la posada en marxa d'un fons de solvència que ajudi a salvar pimes i autònoms que estan en situació crítica, així com un esquema de quitança de part dels préstecs concedits amb aval ICO covid-19, mesures que permetrien convertir aquests crèdits en un sistema d'ajudes directes per a la recapitalització.

Finalment, des de Pimec Turisme es demana pressa per tal que s'acceler i el procés de vacunació de tota la societat i, particularment, «als territoris turístics».