Aquest cap de setmana s'ha presentat voluntàriament a la Policia Local de Cubelles (Garraf) l'autor de l'atropellament que hi va haver dissabte al municipi durant una manifestació en defensa de Pablo Hasél. L'home conduïa un cotxe i va passar per damunt la cama d'un manifestant que tallava el trànsit a la carretera C-31. Hores després dels fets, el conductor es va desplaçar a la comissaria per donar la seva versió, segons ha pogut saber l'ACN. Davant la policia, va al·legar que els manifestants se li havien encarat, provocant-li lesions lleus. L'home va assegurar que va fugir per evitar que l'enfrontament anés a més, i va ser aleshores quan va haver l'atropellament. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació.

A les imatges enregistrades per un testimoni, en el moment que el conductor accelera hi ha un manifestant que queda damunt del capó del cotxe. Al cap de pocs segons, el participant a la protesta cau al terra i el vehicle li passa damunt la cama. Durant la fugida, el conductor circula a gran velocitat i avança un vehicle temeràriament en un dels accessos a Cubelles. Mentrestant, la víctima va ser traslladada a l'Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes, pendent d'una operació.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació d'ofici per esclarir els fets. Després de la presentació voluntària del conductor davant la Policia Local, els Mossos el consideren plenament identificat i preveuen citar-lo per prendre-li declaració formal properament. També són a l'espera de prendre declaració a la víctima i als testimonis dels fets.