La consellera de Salut, Alba Vergés, va reconèixer que es viu un «moment fràgil» pel que fa a la pandèmia de la covid, amb una Rt que podria arribar a 1 aquesta setmana i va alertar que una quarta onada seria «molt dramàtica». «Estem en setmanes molt clau», va dir a TV3. La consellera no va voler «especular» sobre si podrien canviar les restriccions la propera setmana i va explicar que cal estar atents a les dades epidemiològiques. En tot cas, va dir que es continuarà buscant «el millor equilibri dins d'aquesta fragilitat». D'altra banda, va retreure a la candidat de Junts, Laura Borràs, que parlés de noms en campanya i va assegurar que ERC «té projecte» per al Departament de Salut.

Vergés va explicar que la tercera onada ha passat per sota de la segona epidemiològicament parlant però no pel que fa al sistema assistencial, que ha quedat «molt afectat». Per això, va afirmar que seria «molt dolent» que ara arribés una quarta onada. Segons ella, és necessari «donar temps» perquè baixi la tensió assistencial i que la vacunació avanci.

En ser preguntada sobre la Setmana Santa, tampoc va voler avançar escenaris. Sí que va afirmar que «sempre» s'ha intentat «trobar l'equilibri» entre el que demanava la societat en dates clau, com l'estiu o el Nadal, amb la situació epidemiològica del moment. Tot i això, va reconèixer que la situació a l'estiu era «molt diferent» de la d'ara. Va mantenir que la variant britànica serà majoritària les properes setmanes i que per això caldrà estar atents a si canvia el patró actual de l'epidèmia. Vergés va explicar que de moment no s'han canviat els protocols però que si tècnicament s'indica que cal fer canvis en les quarantenes o més proves, es farà.

Sobre la vacunació, va afirmar que hi pot haver canvis les properes setmanes si arriben noves vacunes o si es modifiquen protocols, com el de la limitació a 55 anys de la vacuna d'AstraZeneca.

Vergés va reivindicar que ella no va fer pràcticament campanya electoral perquè estava centrada en la gestió de la pandèmia, com va assegurar que demanava la ciutadania. Per això, va retreure que la candidata de Junts donés el nom de Josep Maria Argimon com a futur conseller de Salut si guanyava les eleccions. «Deixar el ministeri per fer de candidat i començar a explicar noms i no projectes no és el que demanava la gent. La gent demanava que estiguéssim centrats en l'epidèmia, ho hauria d'haver respectat més tothom», va manifestar, amb crítiques també al candidat del PSC, Salvador Illa. La consellera va afirmar que el millor és «no fer balls de noms ni deixar responsabilitats». Va afegir que havia parlat amb Argimon del tema i que tots dos havien conclòs que el que calia era centrar-se en la gestió de la pandèmia sobre la idea que això «és una feina d'equip».

En ser preguntada si ella voldria seguir al capdavant de la conselleria, va respondre: «La meva posició personal és clara i sempre l'he dit, com a ERC tenim projecte de salut».