El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va defensar ahir la necessitat de «donar aire» als sectors afectats per les restriccions, malgrat que en els últims dies s'ha estancat el decreixement de la corba del coronavirus i fins i tot ahir va tornar a pujar.

La posició d'Argimon és coincident amb la defensada per la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, qui va afirmar, després de la reunió setmanal de l'executiu, que veuen «necessari anar aixecant certes restriccions», cosa que haurà de fer-se «a poc a poc» per «evitar una quarta onada».

Argimon considera que la corba epidemiològica ha anat baixant en les últimes setmanes, encara que «molt poc a poc», per la qual cosa continua «l'estancament». Un dels elements que poden explicar aquesta situació és que la variant britànica -més contagiosa però que no escapa a la vacuna- «va guanyant terreny» i ja representa el 40 % dels positius a Catalunya.

Malgrat la situació d'»estancament», i amb les UCI encara plenes, el secretari de Salut Pública va indicar que els test d'antígens ràpids a assimptomàtics dels últims tres dies -que serveixen per predir el comportament del virus en el futur immediat- indiquen que els positius «no pugen, fins i tot baixen, encara que a un ritme molt lent». En aquest context, considera que és moment de «donar aire» a sectors afectats per les restriccions, sense concretar quins. Argimon va puntualitzar que és només la seva opinió «personal» i que ell no és «l'últim a decidir» unes relaxacions de restriccions que ha precisat que es començaran a debatre a partir de demà. Mentrestant, la Generalitat segueix la campanya de vacunació i ja ha administrat 505.429 dosi, la qual cosa representa que el 6,5 % dels catalans ja han rebut una o dues dosis.