El Govern considera que la revisió del model d'ordre públic no pot anar lligada a la negociació per a la investidura ni servir per qüestionar els Mossos d'Esquadra, i ha advertit que la gestió policial davant disturbis com els de l'última setmana per Pablo Hasél mai serà «agradable a la vista».

Una setmana després que s'iniciessin els disturbis, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va aprofita una visita a la comissaria de Vic, que va ser atacada per un grup de manifestants dimarts passat, per desfer-se en elogis a la policia catalana i per alertar que seria fer-se «trampes al solitari» pretendre canviar ara el «model policial». Una altra cosa, va precisar, és que s'obri un debat en profunditat per revisar el model d'ordre públic, encara que va remarcar que això no es pot fer en «una o dues setmanes de negociació per tenir Govern», sinó que s'ha de portar al Parlament i estar mesos debatent, com va ocórrer el 2013 quan es van prohibir les pilotes de goma.

Les mobilitzacions de suport a Hasél van arribar ahir a Brussel·les, on es van aplegar una trentena de persones, entre elles el raper Valtonyc i els exconsellers Lluís Puig i Meritxell Serret. Al Congrés, al fil de les reformes legals que el Govern central ha posat sobre la taula arran del cas de Hasél, la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, va advocar per fer que els delictes d'expressió es castiguin amb multes o treballs en benefici a la comunitat.

Barcelona va viure ahir la vuitena nit consecutiva de protestes, que van començar la setmana passada per l'empresonament de Pablo Hasél, en la qual manifestants van alçar algunes barricades i van llançar objectes als Mossos d'Esquadra. Una manifestació va sortir del centre de Barcelona a les 8 de a tarda cridant lemes antifeixistes i a favor de Hasél, i al mateix temps estava convocada una concentració d'extrema dreta a la plaça Artós. La marxa antifeixista va caminar cap a la zona alta de la ciutat fins a arribar a la línia policial que els Mossos van desplegar per impedir que s'acostés a l'altra protesta. Els Mossos els van dispersar amb les furgonetes després que un fotògraf resultés ferit per una ampolla. També hi va haver una tercera protesta en què es va reclamar la llibertat del manifestant detingut el cap de setmana i ara en presó provisional.