25 de febrer de 2021
25.02.2021
Regió7

El CAP de Puig-reig és el primer que tindrà un mòdul per covid

Ha de permetre garantir els dobles circuits i assegurar més seguretat de professionals i ciutadans

24.02.2021 | 23:59
Instal·lació del mòdul de Puig-reig aquest dimecres

Puig-reig es convertirà en el primer municipi del Berguedà i de la Catalunya Central a tenir un mòdul de suport al Centre d'Atenció Primària, dedicat exclusivament a consultes relacionades amb la covid-19. La instal·lació ha començat aquest dimecres, i està previst que entri en funcionament en un termini d'entre tres i quatre setmanes. El mòdul prefabricat se situarà molt a prop de l'ambulatori.

Segons explica la delegada del departament de Salut a la Regió Sanitària Catalunya Central, Teresa Sabater, la voluntat és «traslladar-hi l'activitat relacionada amb el coronavirus per garantir els dobles circuits i assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans dins els centres».

Concretament, el mòdul es dedicarà a la realització de proves PCR i testos ràpids d'antígens, al seguiment i la identificació de contactes de positius, a les vacunacions i també a l'atenció d'usuaris que puguin tenir símptomes de coronavirus. A més, també ha de permetre iniciar la recuperació de l'activitat habitual al Centre d'Atenció Primària.

L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, s'ha mostrat positiu per la instal·lació d'aquest mòdul de suport. «Com no pot ser d'altra manera, l'Ajuntament de Puig-reig dona tot el suport a les iniciatives proposades pel Departament de Salut per fer front a la pandèmia, posant a la seva disposició totes les eines que té al seu abast», ha afirmat.

En total, està previst que en les pròximes setmanes s'instal·lin un total de 12 mòduls en l'àrea d'influència de Regió7. Al Berguedà se n'habilitarà un altre a Gironella, també en disposarà d'un el Moianès, mentre que al Bages i l'Anoia se'n col·locaran cinc i quatre respectivament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit