25 de febrer de 2021
25.02.2021
Regió7

Una manifestació amb concert talla el centre de Manresa per Hasél

Unes dues-centes persones demanen la llibertat del raper pel centre de la ciutat

25.02.2021 | 00:06
Un instant de la protesta d'ahir al vespre a la carretera de Cardona, de Manresa

Una protesta amb miniconcert inclòs de rap a Manresa, per demanar l'alliberament de Pablo Hasel, va mantenir tallat el tram pròxim a la caserna de la Guàrdia Civil, ahir, durant tres quarts d'hora.

Unes dues-centes persones es van aplegar ahir passades les 7 de la tarda a la plaça Major i van marxar pel carrer Sant Miquel i Born en direcció a la Guàrdia Civil darrera d'una pancarta que deia: «Per un futur digne contra la repressió».

Abans van proclamar que es mobilitzaven en resposta a la repressió i l'empresonament de manifestants. Van criticar la Generalitat i l'Ajuntament de Manresa per donar suport «als de sempre» mentre els joves s'enfrontaven a carrerons vitals sense sortida a causa d'unes condicions que ells no havien generat. «Només lluitant podrem guanyar un futur digne», van afirmar.

Es van aturar davant la seu del PSC contra la qual van llançar ous. A la intersecció amb el carrer de Francesc Moragas, la policia va tallar de banda a banda la carretera de Cardona amb tanques metàl·liques darrera de les quals hi havia furgons d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra.

Un cop allà alguns dels manifestants van llançar objectes, pintura i pirotècnia contra els agents que hi havia situats fora de les furgones.

La tensió va augmentar quan alguns manifestants van tombar tanques i els agents s'interposaven entre ells i la caserna, però no va arribar a haver enfrontament directe. De fet, també hi havia un gruix important d'efectius dels Mossos desplegats per l'entorn preparats per intervenir.

En aquell moment, la protesta va prendre un altre caire amb un equip de so portàtil i un miniconcert de rap mentre la carretera de Cardona es mantenia tallada al trànsit.

Abans de 2/4 de 9 de la nit els manifestants van girar cua i, pel camí, un contenidor va quedar parcialment cremat mentre encara vibrava en l'ambient les lletres raperes contra la policia i la monarquia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit