Almenys vuit persones han mort a Birmània , incloses tres per trets de la policia, arran de la violència sorgida després del cop d'Estat de l'1 de febrer, segons va comptabilitzar l'Associació per a l'Assistència de Presos Polítics (AAPP)

Fins ara el nombre de morts oficials com a conseqüència de la repressió policial s'elevava a tres, però la AAPP comptabilitza a més el cas d'un home de 26 anys, que va morir mentre es trobava detingut i els de quatre persones que van perdre la vida en enfrontaments nocturns entre partidaris dels militars i manifestants.

La primera víctima, una dona de 20 anys, va ser ferida per un tret al cap el 9 de febrer durant una manifestació a Naypyidaw i va morir 10 dies després a l'hospital. Dos homes, un d'ells de 16 anys, van morir el 20 de febrer a causa de les ferides de bala procedents dels militars mentre es manifestaven contra l'aixecament a Mandalay.

Un altre manifestant, de 26 anys, va morir el 24 de febrer en no rebre tractament mèdic per l'impacte d'una bala al genoll i després d'haver estat detingut per les autoritats durant una protesta també a Mandalay quatre dies abans.

A més, quatre persones més van resultar mortes, entre el 8 i el 20 de febrer, en enfrontaments nocturns entre partidaris dels militars i manifestants que rebutgen l'aldarull, ja sigui per pallisses, atropellats o amb armes.