Rosario Brau, de 97 anys i veïna de l'Hospitalet de Llobregat, va anar a passar uns dies a casa del seu fill per a unes revisions mèdiques i en tornar al seu domicili es va emportar la sorpresa de la seva vida: la van desnonar per error. Els responsables d'executar el desnonament es van equivocar de pis i en lloc de buidar l'àtic primera, van buidar el sobreàtic primera, el pis de Rosario, que s'ha quedat sense res, segons ha denunciat el seu net, Raúl Caballero, al programa 'Planta baixa' de TV-3. Ni la comitiva judicial ni el responsable de la propietat es van adonar de la garrafal equivocació.

La dona feia 60 anys que vivia en aquest pis. Ara s'ha quedat sense res: sense records, sense les seves joies, sense fotos, sense els seus vestits, sense un diari de memòries que escrivia. Res. 60 anys a les escombraries. A la seva habitació, amb prou feines ha quedat un crucifix. «Li han buidat tot el pis. Tota la seva vida ha desaparegut, no li queda res», lamenta el seu net Raúl.

El fill de Rosario, Emiliano Caballero, va ser el que va descobrir que una cosa rara havia passat quan va acudir aquest dimarts al matí al pis de la seva mare. Ella des de dijous a la nit era fora del seu domicili. Explica Emiliano Caballero que a l'arribar va veure que no podia obrir la porta i que semblava que havien canviat el pany. «Vam pensar que havien ocupat el pis», diu. Però en trucar a les finques per esbrinar què passava, aquests es van adonar llavors que havien desnonat per error el pis de Rosario.

La família ha explicat que, de moment, ni els jutjats ni la propietat han donat cap resposta o explicació o solució, mentre que l'Ajuntament de l'Hospitalet estudia el cas. «No entenem què ha passat», encerten a dir Raúl i Emiliano, que no s'expliquen com s'ha pogut produir aquest error.