Un grup de manifestants que van participar en la mobilització d'ahir pel centre de Barcelona per demanar la llibertat de Pablo Hasél, l'amnistia, l'autodeterminació i drets socials van fer llançaments contra la policia, van destrossar entitats bancàries i van cremar i bolcar contenidors. Segons els Mossos, també van saquejar algunes botigues. Almenys deu persones van ser detingudes per diversos actes vandàlics. Almenys un d'aquests estava relacionat amb la crema d'una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

La marxa va començar a plaça Universitat, però els aldarulls van tenir lloc quan la marxa va entrar al Raval i posteriorment a la Rambla, on es van fer destrosses a diverses botigues, bancs i terrasses. Un dels atacs es va produir a la comissaria de la Guàrdia Urbana de la Rambla, que va ser protegida per agents i furgonetes del cos policial. Una furgoneta de la Urbana va ser incendiada. A l'interior hi havia el conductor en el moment en què el vehicle va rebre l'impacte d'un artefacte incendiari, però va poder sortir-ne il·lès. Cap altre agent que estava a la comissaria en aquell moment va resultar ferit, segons fonts del cos.

L'atac a la comissaria de la Rambla de la Guàrdia Urbana el van perpetrar una vintena de persones, que van llançar diversos objectes, alguns dels quals incendiaris. Diverses furgonetes dels Mossos d'Esquadra van pujar per la Rambla en el moment que hi estava havent llançaments contra la comissaria. Algunes de les furgonetes van pujar pel mig del passeig, mentre grups de manifestants els dificultaven el pas llançant objectes al mig de la via com contenidors, bicicletes o taules i cadires de terrasses.

Segons els Mossos, a la Rambla es van fer llançaments de bengales, petards i altres objectes incendiaris a la línia policial, i també pots de pintura a algunes furgonetes. A més, alguns encaputxats van intentar incendiar una furgoneta de la Guàrdia Urbana. Un altre dels objectius dels grups violents van ser les entitats bancàries, amb vidres trencats, i en alguns casos s'hi van arribar a llançar artefactes incendiats.

Quant als comerços, es van trencar aparadors de diverses botigues de la Rambla, la plaça de Catalunya i el carrer Canuda Els Mossos van informar que alguns locals van ser saquejats.

Els incidents en protesta a l'empresonament del raper Pablo Hasél es van reproduir en diversos municipis catalans. Un grup de manifestants va aixecar barricades a Sabadell en acabar una concentració de rebuig , mentre que a Tarragona es van registrar trencament de vidres en una entitat bancària i pintades al campus universitari després d'una altra manifestació.

A Lleida, un grup violent de manifestants va llançar pedres contra una patrulla de la Guàrdia Urbana que es trobava a la zona dels Camps Elisis i va causar importants danys en botigues de la zona comercial de la ciutat. Fonts dels Mossos van indicar que nombroses vidrieres de comerços de l'eix comercial de Lleida presentaven danys i pintades. Les mateixes fonts van indicar que els agents van trobar bosses amb ampolles al seu interior, preparades per ser llançades contra la policia.

Abans, una concentració va tallar des de primera hora de la jornada el trànsit a l'autopista AP-7 al seu pas pel municipi de Sant Gregori, sense que es registressin incidents. Fonts dels Mossos van informar que un grup d'unes seixanta persones va tallar passades les set del matí el trànsit a l'autopista AP-7 al quilòmetre 59,5, en sentit nord, la qual cosa va afectar els accessos des d'aquesta important via a la ciutat de Girona.

En aquest punt, els concentrats van col·locar sobre la via restes de tanques metàl·liques i branques. Les mateixes fonts van indicar que els concentrats, després de ser requerits pels Mossos perquè abandonessin la seva protesta, van donar per finalitzada la mateixa i van abandonar, sense incidents, la calçada per una via lateral de l'autopista.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va qualificar com a «inacceptables» els actes de vandalisme i violència que estava patint anit Barcelona. «Inacceptables els actes de vandalisme i violència que està sofrint aquesta nit Barcelona», va assenyalar Sánchez en una publicació al seu compte de Twitter. «Tot el nostre suport a la Guàrdia Urbana, Mossos i agents de Policia», va tuitar Sánchez.

També l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va condemnar «de forma rotunda» la violència i els actes vandàlics registrats a Barcelona i va expressar el seu suport als agents de la comissària de la Guàrdia Urbana de la Rambla, que van patir l'atac de grups violents. «El dret a la protesta és totalment legítim. La violència i el vandalisme, no. La meva condemna rotunda als fets violents d'avui a Barcelona després d'una manifestació pacífica», va dir.