El mateix dia que el Govern de Macron ha declarat en «vigilància reforçada» més de 20 departaments, incloent-hi la capital parisenca, un home de 88 anys ha sigut sorprès conduint a 191 quilòmetres per hora en una carretera rural francesa. La raó que el mateix senyor ha donat és que era per evitar arribar tard a la cita en la qual s’havia de vacunar del coronavirus.

El conductor ha sigut detingut dijous a la localitat de Bischoffsheim, al nord-est de França. Els agents de la Brigada Motoritzada d’Estrasburg han interceptat el conductor en una carretera en què el límit de velocitat se situa en 110 quilòmetres per hora, segons ha informat la policia de la regió oriental del Baix Rin a través del seu Facebook.L’excusa de la vacuna

Aquest conductor, un ciutadà de la regió de Molsheim, «va donar com a raó del seu excés de velocitat que arribava tard a la seva vacuna de la covid», ha afegit la policia.

Els agents, que han admès que van tenir dificultats per atrapar-lo a causa de la gran velocitat a la qual anava, li van confiscar el vehicle. Així mateix, la llicència de conduir de l’home ha quedat inhabilitada durant els pròxims sis mesos i rebrà una citació judicial per acabar de determinar la sentència.

Des del gener, França dona prioritat als més grans de 75 anys en la seva campanya de vacunació en aquesta nova fase de lluita contra la pandèmia. L’estratègia està donant resultats, segons ha declarat el primer ministre, Jean Castex, ja que la taxa de noves infeccions entre els de més de 80 anys ha descendit.