27 de febrer de 2021
27.02.2021
Regió7

El Síndic reclama més inversió social després de rebre 11.000 queixes

Durant el 2020, s'ha batut el rècord de reclamacions rebudes, procedents de 22.476 persones

26.02.2021 | 22:45
Rafael Ribó lliurant l'informe anual a Roger Torrent

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha reclamat als qui vulguin governar Catalunya en aquesta legislatura que incrementin la inversió social, especialment la dirigida a salut, gent gran i educació, després d'un 2020 de pandèmia en el qual ha rebut la xifra rècord de més d'11.000 queixes. Ribó va presentar ahir els continguts de l'informe de la institució del 2020, un any marcat per la covid-19, un document que va lliurar a l'encara president del Parlament, Roger Torrent. El 2020, el Síndic ha batut el rècord de queixes rebudes, un total d'11.317 procedents de 22.476 persones, i ha iniciat 303 actuacions d'ofici.

Les actuacions en polítiques socials han representat el 40% de les intervencions de la institució, xifres comparables als pitjors anys de la crisi del passat decenni, i els drets més afectats han estat en l'àmbit de la salut, les residències geriàtriques i l'educació.

En el sector de la salut, Ribó va elogiar l'esforç «immens» dels sanitaris per donar resposta a la «sobtada» arribada, fa un any, d'una pandèmia que, segons el seu parer, ha posat de manifest la falta de mitjans en el sistema. En aquest sentit, reclama «als qui vulguin governar» en aquesta nova legislatura que consensuïn «un gran acord» en salut, que hauria d'incloure «una inversió de 5.000 milions d'euros en els propers anys». També més recursos humans, propiciar la dedicació exclusiva al sistema públic dels professionals sanitaris, la renovació d'aparells i instal·lacions, una millor connexió d'hospitals amb centres de recerca i mantenir la vigilància epidemiològica. Altres àmbits a dedicar més recursos, segons el Síndic, són l'atenció primària, l'educació i l'atenció als més vulnerables.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit