L'Ajuntament de Solsona reobrirà dilluns que ve el complex esportiu municipal i l'escola de música, tancats la setmana passada per tal de contenir l'expansió del coronavirus, segons va informar ahir el mateix consistori.

Mentre s'espera que es coneguin els resultats de les proves que es van fer ahir, fonts de l'Ajuntament assenyalen que tot indica que aquesta setmana el Solsonès es tancarà amb un volum de nous positius que caurà aproximadament a la meitat dels 55 registrats la setmana passada. De dilluns a dijous, el Centre Sanitari va detectar 23 positius, 16 dels quals se sospita que puguin ser de la soca britànica.

Tot i aquesta reducció, el mateix Ajuntament indica que les dades disten de ser positives per a Solsona, ja que l'epidèmia continua creixent, amb una taxa de reproducció de l'1,34, i un índex de risc de rebrot situat en els 941,72 punts, considerat encara molt alt. Amb tot, el govern municipal és del parer que «s'ha parat el cop, afortunadament, i de moment no s'han confirmat les pitjors prediccions que teníem per als dies posteriors al Carnaval», segons argumenta l'alcalde, David Rodríguez.

Tot i la reobertura del complex esportiu i l'escola de música, l'Ajuntament de Solsona manté el crit d'alerta perquè la població continuï respectant les recomanacions anticovid i demana a les activitats extraescolars mantenir grups reduïts i evitar barrejar grups bombolla el màxim possible. «Hem de ser conscients que encara no tenim la pandèmia controlada, i per això continuarem fent un seguiment diari de l'evolució epidemiològica de la ciutat», subratlla David Rodríguez.

En aquest sentit, l'alcalde no dubta que «si els contagis tornen a remuntar, es pot fer marxa enrere en la decisió presa avui [ahir per al lector] i, fins i tot, endurir les restriccions».

D'altra banda, l'skate park continuarà tancat, d'acord amb la normativa de la Generalitat de Catalunya per a instal·lacions esportives no vigilades, mentre que l'activitat extraescolar de la Fundació Barça al Camp del Serra es reprendrà perquè es fa amb grups petits dirigits.