El passeig del Born de Barcelona es va omplir ahir dissabte a la nit amb centenars de persones que no respectaven cap mesura de seguretat contra la covid-19, sense mascaretes ni distàncies. Diversos vídeos van denunciar les actituds incíviques al barri de la Ribera i mostraven la zona plena de gent xerrant i bevent. Els locals de restauració del Born estan oberts -no es pot consumir a l'interior però sí encarregar per emportar- i les aglomeracions es produeixen a l'exterior. Els veïns critiquen que la situació es repeteix contínuament i volen que la policia ho impedeixi. "Això està passant ara al passeig del Born, botellón multitudinari sense distància ni mascareta... I ja fa dies que es repeteix", afirma un dels residents del Born.

"Els veïns n'estem farts" o "Feu alguna cosa, siusplau, sinó tindrem una onada rere l'altra" han estat algunes de les frases més repetides a les xarxes socials, amb vídeos aeris i a peu de carrer de la gentada al passeig del Born. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reconegut la problemàtica i ha assenyalat que la Guàrdia Urbana pot dedicar últimament menys efectius a fer complir les restriccions a causa de les mobilitzacions en suport a Hasel. En declaracions al 3/24, Colau ha assegurat que, en general, la ciutadania "s'esforça molt per complir" i ha demanat un "últim esforç" durant els pròxims mesos.

"Entenc que la gent estigui cansada, però vull demanar aquest petit esforç d'aquests pocs mesos que ens queden per tenir la situació molt més controlada, amb la vacuna més àmpliament estesa", ha conclòs l'alcaldessa de Barcelona.