El número total de detinguts pels disturbis que hi va haver aquest dissabte a Barcelona s'ha elevat a 14, un més que l'últim balanç que havien fet els Mossos d'Esquadra la nit passada. Així ho ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, en una entrevista a RAC1, que ha detallat que la catorzena detenció es va practicar a la mitjanit.

Els Mossos d'Esquadra també han confirmat la nova detenció, relacionada amb actes violents i desordres públics. Del total d'arrestos, onze els han practicat els Mossos d'Esquadra i tres la Guàrdia Urbana de Barcelona. Almenys un dels detinguts està relacionat amb la crema de la furgoneta de la Guàrdia Urbana a la comissaria de la Rambla.

Els sindicats de Mossos critiquen la nova nit d'aldarulls

Els sindicats de Mossos han criticat amb duresa la nova nit d'aldarulls al centre de Barcelona. "Mentrestant alguns polítics es busquen les seves cadires, els autònoms, restauradors i múltiples negocis són trencats i robats, i els policies al punt de mira. Vergonya!", ha piulat l'SME-Mossos.

El sindicat SICME -representatiu de més del 90% dels comandaments del cos de Mossos- pregunta directament a ERC i Junts sobre els disturbis. "En aquesta manifestació convocada per la CUP, entre altres, es veu clar quin model d'ordre públic proposen. Diputats, el canvi comença per intentar matar agents de policia cremant-nos?", ha qüestionat el SICME.

El sindicat SAPOL es personarà com a acusació contra el responsable d'incendiar la furgoneta de la Guàrdia Urbana

El sindicat SAPOL ha anunciat que es personarà com a acusació contra el responsable d'atacar i cremar una de les furgonetes de la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) a les Rambles amb un agent a dins. "Mentre els polítics s'amaguen, nosaltres farem el necessari perquè tot el pes de la justícia caigui sobre els responsables", ha piulat el sindicat SAPOL, majoritari a la Guàrdia Urbana de Barcelona.