Després de més de 50 dies amb mesures restrictives a Catalunya per frenar l'expansió del coronavirus, el govern català permet des d'avui reobrir de dilluns a divendres els centres comercials i les botigues grans limitant l'espai a un màxim de 400 metres quadrats.

Mentre, segueix vigent el toc de queda de 22.00 a 06.00 hores, el confinament comarcal, el tancament perimetral de Catalunya i la limitació del sector de la restauració per obrir només per servir esmorzars i dinars.

Aquesta és l'actualització de les mesures restrictives vigents des d'avui a Catalunya durant els propers 7 dies:

Activitats socials

Limitació a 6 persones de, com a màxim, dues bombolles de convivència.

Les reunions o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es recomana que es restringeixin sempre que sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Mobilitat

Territori de Catalunya: restringida l'entrada i sortida sense motiu justificat. La mobilitat laboral solament es permet quan no es pot teletreballar.

Comarca: restringida la mobilitat tota la setmana, excepte per motius justificats, com la impossibilitat de teletreballar. Permesa la mobilitat en l'àmbit escolar sense pernoctació.

Confinament nocturn

No es pot circular pel carrer entre les 22.00 i les 06.00 hores, excepte per causes justificades.

Empreses

S'ha de fer teletreball, excepte quan el tipus de treball ho faci impossible.

Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.

Restauració

Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

Horari d'obertura locals: De 07.30 a 10.30 hores i de 13.00 a 16.30 hores. Resta d'horari, per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Interiors: oberts amb el 30% de l'aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07.30 a 10.30 hores i de 13.00 a 16.30 hora. Resta d'horari, per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Activitats culturals

Oberts: cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l'aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d'exposició el 50% de l'aforament.

Suspensió de les activitats fora de la programació habitual dels establiments culturals.

Represa de les activitats formatives o educatives no reglades i l'esport escolar per a joves escolaritzats a partir de secundària sempre que mantinguin els grups de convivència estable definits per a l'activitat lectiva.

Comerç

Limitació al 30% de l'aforament en petit comerç, centres comercials i mercats no sedentaris. Caps de setmana tancats, excepte establiments dedicats a la venda de productes i serveis essencials.

Centres i recintes comercials de més de 400 metres quadrats: aplicació de l'aforament sobre aquesta superfície màxima i mesures de ventilació reforçades.

Esports

Instal·lacions i equipaments esportius a l'aire lliure i piscines obertes amb un aforament màxim del 50%.

Instal·lacions i equipaments d'interior: aforament del 30%. Sense ventilació i qualitat de l'aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals.

Competicions: solament en categories internacionals, professionals, estatals i competicions que donen accés a elles.

Activitats recreatives

Oberts: parcs infantils fins a les 20.00 hores, amb un aforament del 50%.

Tancats: espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.

Universitats i escoles

Universitats: docència teòrica en format virtual, excepte el primer curs.

Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l'activitat presencial.

ESO, primària i infantil: presencialitat plena.

Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, d'oci i esportives dirigides a cicle infantil i primària que es facin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

Represa de les activitats no reglades i de l'esport escolar per a joves a partir de secundària sempre que mantinguin els grups de l'activitat lectiva.

Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.