El Centre Sanitari del Solsonès ha detectat en les darreres dues setmanes 39 possibles casos de la variant britànica, els primers en el brot generat per una trobada entre un grup de joves tal com va publicar Regió7 el passat 17 de febrer.

D'aquests possibles 39 casos de la soca britànica, 19 s'han detectat en la darrera setmana, un període durant el qual s'ha viscut una reducció en el total de casos de covid confirmats a la comarca. Així, el nombre de nous positius de coronavirus al Solsonès ha disminuït a la meitat en una setmana i ha passat de 55 a 28. L'ens de salut comarcal va detectar 26 positius de covid-19 a partir de 263 tests PCR, mentre que dos ho van estar a partir de 43 tests d'antígens ràpids. Tenint en compte que 19 dels 26 nous casos de coronavirus són sospitosos de ser de la soca britànica, el Centre Sanitari va advertir que, malgrat l'alentiment de contagis, cal mantenir la prudència en tant que aquesta variant del virus es propaga molt més ràpidament.

Es tracta de possibles casos de variant britànica perquè no s'ha confirmat mitjançant una prova de seqüenciació del virus que ha de ser realitzada en un laboratori que es tracta d'aquesta variant, tot i que hi ha altres indicadors com l'alta capacitat de contagi que poden fer pensar que es tracta d'aquesta mutació del virus.

Pel que fa als grups escolars,després del final del confinament dels grups de l'Institut Francesc Ribalta, queden cinc grups confinats de quatre centres diferents: P0 de l'Escola Bressol Els Petits Gegants, 4t C de l'Escola Arrels Primària, 4t d'ESO Científic i 4t d'ESO Pràctic de l'Escola Arrels Secundària i un grup de Gestió forestal de l'Escola Agrària del Solsonès. A la gràfica de la pàgina següent es fa referència als grups confinats la setmana passada.

Relaxació de mesures

Tal com es va anunciar el passat divendres, ahir l'Ajuntament de Solsona va aixecar les mesures municipals decretades el passat 18 de febrer i, per tant, van reobrir les instal·lacions esportives municipals així com l'Escola Municipal de Música. No obstant això, des del consistori solsoní es va demanar la màxima precaució per evitar barrejar grups bombolla i mantenir grups reduïts per reduir el màxim possible el risc de contagi.

Segons les dades que Salut va fer públiques ahir, cinc dels 15 municipis del Solsonès es troben en un risc de rebrot molt alt. Solsona tenia ahir 702 punts, però el municipi amb un nivell més alt era la Molsosa, que superava els 1.500 punts. Clariana de Cardener (879), Olius (804), i Castellar de la Ribera (372) eren els altres municipis de la comarca que presentaven xifres preocupants.