El jutjat d'instrucció 17 de Barcelona ha acordat presó provisional comunicada i sense fiança per als vuit detinguts que van actuar en grup i organitzats en els aldarulls de dissabte passat a Barcelona. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) , els arrestats només han constatat a les preguntes de la seva defensa.

Es tracta de cinc homes i una dona de nacionalitat italiana, una altra dona francesa i una vuitena de nacionalitat espanyola. La causa està oberta pels delictes d'homicidi en grau de temptativa, atemptat a agents de l'autoritat, desordres públics, danys, manifestació o reunió il·lícita i pertinença a grup criminal. Els detinguts estarien darrera de la crema d'una furgoneta de la Guàrdia Urbana.

Els Mossos van detenir aquestes vuit persones durant els aldarulls de dissabte i dilluns van fer dos escorcolls en dues naus de Canet de Mataró i Mataró on hi viurien. La polia catalana va informar que formaven un grup "violent i organitzat" que va donar per desarticulat amb les seves detencions.