El cantant Àlex Casademunt, concursant de la primera edició d'Operación Triunfo (OT), ha mort als 39 anys d'edat després de patir a última hora d'ahir un accident de trànsit a Mataró (Barcelona), on residia actualment.

El sinistre es va produir aquest dimarts entre la plaça de França i la de Gran Bretanya, a l'extrem nord de la ciutat, quan el seu cotxe va xocar contra un autobús, segons han detallat fonts municipals.La Policia Local de Mataró investiga ara les causes de l'accident per aclarir què va passar. El xoc entre els dos vehicles va tenir lloc a tres quarts de deu de la nit al pont de la Via Europa que travessa l'autopista C-32, a l'entorn de l'Hospital de Mataró i del centre comercial Mataró Parc.Casademunt circulava en sentit descendent i l'autobús -no duia passatgers- ho feia en sentit nord. Els angles esquerres dels dos vehicles van impactar i el cantant va morir com a conseqüència del xoc.

La defunció de Casademunt ha estat confirmada aquesta matinada per la seva agència de representació Telegenia, que en un missatge a Twitter ha assenyalat: "Sentim molt la notícia de la defunció d'Àlex Casademunt. Molt ànim a tota la família i als seus amics. Descansi en pau".

Nascut a Vilassar de Mar (Barcelona) el 30 de juny de 1981, Àlex Casademunt González exercia de tècnic d'electrodomèstics quan, després de veure un anunci, es va apuntar a la primera edició del concurs d'Operación Triunfo, emès entre 2001 i 2002 amb gran èxit per Televisió Espanyola, i en el qual va quedar en desè lloc.

En aquest popular concurs de talents va coincidir amb altres artistes com Chenoa, Rosa López, David Bisbal, Natalia Rodríguez o David Bustamante, amb qui va enregistrar el popular tema "Dos hombres y un destino".

En finalitzar el concurs va formar part del grup Fórmula Abierta, al costat dels també concursants Geno, Javián i Mireia, que van publicar el disc "Aún hay más", que incloïa el 'hit' "Te quiero más".

En 2003 va decidir iniciar una carrera en solitari i aquest mateix any va llançar l'àlbum "Inquietudes", amb 14 temes, entre ells "Jugándome la vida entera", que va arribar als primers llocs de les llistes d'èxit espanyoles.

A partir d'aquest any va començar a presentar i participar en programes de televisió, com "Els Lunnis" i "¡Mira quién baila!", de TVE, o "Crónicas marcianas", de Tele 5, i a actuar en sèries televisives com "La sopa boba", d'Antena 3, al costat de Lolita Flores o María Barranco.

En 2006 va presentar el concurs "Cantamania" en Tv3 al costat de la cantant Roser, i va tornar a l'acadèmia d'OT per presentar el programa "El chat de Operación Triunfo", en la seva cinquena edició, per entrar a formar part l'any següent de l'equip de "El programa de Ana Rosa", a Telecinco, on exercia de comentarista televisiu.

Al setembre de 2010 es va incorporar a l'elenc del musical "Mamma Mia", en el paper de Sky, que en aquell moment es representava en el Teatre Coliseum de Madrid.

Després de participar en diversos programes i concursos televisius, en 2013 va llançar el senzill "Sé" al costat del seu germà Joan Casademunt, amb qui presentaria a l'any següent "Me haces sentir".

A partir de 2016 va col·laborar al programa "Hora punta", presentat per Javier Cárdenas a La 1, i va tornar als escenaris altre cop de la mà de Fórmula Abierta, que formaven en aquesta segona època ell mateix, Javián i Tessa Bodi.Recentment, Álex Casademunt havia estat pare d'una nena.