04 de març de 2021
04.03.2021
Regió7

Acord per tancar les comunitats per Setmana Santa i mantenir el toc de queda de 22 a 6 h

L'aprovació definitiva es durà a terme el pròxim 10 de març en la reunió del Consell Interterritorial

04.03.2021 | 19:20
Acord per tancar les comunitats per Setmana Santa i mantenir el toc de queda de 22 a 6 h

La comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial ha donat el vistiplau aquest dijous al pla de la Setmana Santa proposat pel Ministeri de Sanitat. Així doncs, les comunitats autònomes hauran de mantenir el seu tancament perimetral com a mínim entre el 26 de març i el 9 d'abril, el toc de queda entre les 22 i les 6 hores i limitar les reunions tant en interiors com en exteriors a un màxim de 4 persones. També es recomana la no tornada al lloc de residència dels estudiants universitaris que visquin durant el curs acadèmic en una altra comunitat autònoma o país i que "s'evitin tots els viatges que no siguin necessaris".

El document encara ha de passar pel filtre més polític. La seva aprovació definitiva tindrà lloc el pròxim 10 de març en el Consell Interterritorial de Salut en el qual participen els consellers autonòmics. En la comissió de Salut Pública també participen les comunitats però a nivell més tècnic, a través dels directors de Salut Pública.

Encara que no pot descartar-se que alguna comunitat vulgui incloure modificacions, no és esperable que siguin substancials. Com ja va passar en el Consell Interterritorial del passat dimecres, l'única autonomia que ha discrepat en la comissió de Salut Pública ha estat Madrid. És, amb Extremadura, l'única autonomia que actualment té les seves fronteres obertes.

La proposta inclou el compromís de les comunitats autònomes de no baixar el nivell d'alerta des de les dues setmanes prèvies a l'inici de la Setmana Santa "encara que els indicadors siguin favorables" i, per això, s'estableix que no es podran relaxar les mesures restrictives establertes en aquest moment. Sanitat argumenta aquestes propostes en el fet que per Setmana Santa encara no s'haurà immunitzat amb la vacuna a una proporció suficient de la població per aconseguir una reducció significativa del risc. Per això, diu, les mesures no farmacològiques de control de la transmissió continuaran sent les principals mesures de salut pública per evitar un nova onada epidèmica.

Aquestes són les principals mesures:


Toc de queda i reunions limitades
Entre les propostes, que seran traslladades a les comunitats amb la finalitat d'aconseguir una resposta homogènia de mesures per a la Setmana Santa, també està mantenir el toc de queda entre les 22.00 i les 6.00 hores, i limitar les reunions en espais públics o privats a un màxim de quatre persones.

Esdeveniments i cerimònies

La Comissió de Salut Pública planteja en el document la no celebració d'esdeveniments massius "de qualsevol tipus" que impliquin aglomeració o concentració de persones. Les cerimònies en espais tancats seguiran les normes d'aforament i altres mesures establertes en el document d''Actuacions de resposta coordinada per al control de la transmissió de la covid-19' segons el nivell d'alerta de cada comunitat autònoma.

Festes als domicilis


També es desaconsella expressament la celebració de trobades socials als domicilis o en altres espais tancats amb no convivents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook