04 de març de 2021
04.03.2021
Regió7

El cop de porta d'Orbán al PPE obre una via d'aigua en els democratacristians europeus

El primer ministre d'Hongria reacciona a les esmenes per facilitar la suspensió dels europarlamentaris magiars

03.03.2021 | 23:20
El primer ministre hongarès, Viktor Orban

El cop de porta del primer ministre d'Hongria, l'ultranacionalista Viktor Orbán, al grup del Partit Popular Europeu (PPE) obre una via d'aigua en els democratacristians europeus i deixa la incògnita sobre amb quina nova família política s'aliarà el governant partit hongarès Fidesz.

Orbán va anunciar ahir que retira al seu partit del grup popular europeu poc després que la família democratacristiana adoptés unes esmenes que facilitaven la suspensió dels europarlamentaris hongaresos. «L'informo que els eurodiputats del Fidesz renuncien a ser membres del grup del PPE», va dir Orbán en una carta dirigida al líder del PPE a l'Eurocambra, Manfred Weber.

La decisió va arribar poc després que el PPE votés esmenar les seves normes internes per permetre accelerar la suspensió de la delegació hongaresa en conjunt, en lloc que aquest procediment es fes de manera individual, diputat per diputat. Orbán, que amb les seves polítiques nacionalistes i cristianes es presenta com un «veritable democratacristià», buscava que el PPE adoptés posicions més dures, per exemple, quant a la migració.

Nombrosos democratacristians europeus, com el mateix Weber, consideren que el líder hongarès s'ha allunyat dels valors democràtics i afebleix les llibertats al seu país.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook