L'alta comissionada de l'ONU per als drets humans, Michelle Bachelet, va demanar a les forces de l'ordre birmanes que deixin d'«assassinar» els manifestants. El país asiàtic continua sumit en una onada de protestes i una sagnant repressió que ja ha causat un total de 54 morts de manifestants a mans de l'Exèrcit.

Nacions Unides va apujar ahir el to i va instar la junta militar, que va arribar al poder després de deposar l'1 de febrer el govern civil d'Aung San Suu Kyi, a deixar d'«assassinar» els manifestants prodemocràcia. Aung San Suu Kyi va ser detinguda pels militars durant el cop d'estat després que declaressin fraudulents els resultats de les eleccions generals del novembre del 2020. Bachelet va assenyalar que «estic consternada també pels atacs registrats contra el personal mèdic dels serveis d'emergència i les ambulàncies que intenten ajudar les persones ferides».

Tot i això, les protestes continuen al país. A Rangun, la capital econòmica, es van formar petits grups. «Estem units», van corejar els manifestants que es protegien darrere de barricades que havien construït amb vells pneumàtics, maons, sacs de sorra, bambú i filferro de pues.

No gaire lluny d'aquest punt, els comerciants intentaven vendre ràpidament la seva mercaderia. «És perillós romandre aquí. La policia i l'exèrcit també disparen als carrers. Val més tornar cap a casa i tornar a sortir de nit», explicava un venedor de menjar. Algunes protestes van ser dispersades amb gasos lacrimògens i es van arribar a sentir diversos trets, segons un mitjà local.

Els ciutadans caminaven sobre cartells del cap de la junta militar, Min Aung Hlaing, que havien estat enganxats a terra, un ardit per molestar les forces de l'ordre, que no s'atreveixen a fer el mateix. L'exèrcit sembla més determinat que mai a apagar els vents de revolta que bufen al país des que es va fer el cop d'Estat.

Dimecres, les forces de seguretat van disparar munició real en diverses ciutats amb la finalitat de dispersar les manifestacions a favor de la democràcia. La imatges que han estat difoses per les xarxes socials mostraven manifestants plens de sang i ferits de bala al cap. Almenys 38 persones han perdut la la vida fins ara.