Deu ingressats durant tota la setmana a l'UCI de l'Hospital Universitari d'Igualada. És una xifra alta per la capacitat del centre sanitari, que té una unitat de crítics dissenyada per atendre un màxima de 10 pacients. Aquesta setmana ha calgut obrir més llits amb característiques d'UCI per atendre, com a mínim 4 malalts més que tenien patologies diferents a les produïdes pel covid.

Aquesta és la xifra que més preocupa a l'hospital, que, per altra banda, continua amb la tendència a la baixa pel que fa a la resta de dades d'assistència menys greu de la covid. En els darrers set dies (l'hospital dona xifres setmanals de la incidència de la covid) hi ha hagut tres defuncions més. Ara, la xifra de decessos en aquest centre sanitari ja s'eleva fins a 219.

La xifra més positiva de l'Hospital Universitari d'Igualada és la de número d'ingressats (35 persones), el que suposa un 21,1% del total de llits. A l'UCI, si es parteix de la dada que té una dotació habitual de 10 llits, el percentatge ahir era del 90% d'ocupació. Ara, l'Hospital té en compte que per les seves necessitats d'atenció mèdica té oberts un total de 14 llits i, aleshores, el percentatge sobre aquest total ampliat queda en un 64,3% de casos covid a l'UCI.

El número de pacients atesos a l'UCI havia baixat dimarts fins a les 7 persones, però ahir en van ingressar dues més. Aquesta és la tendència general als hospitals del país: una millora que ja s'ha notat les darreres setmanes en el número de persones ateses i una congelació de casos a les UCI.

Canvis per vacunar

D'altra banda, el centre va explicar ahir que poder gestionar la vacunació en cotxe s'han reorganitzat alguns espais. amb un canvi que s'aplica a parti d'avui, dijous. Les extraccions d'analítiques, ECG preoperatoris i PCR es faran al mòdul d'extraccions situat a planta baixa de l'Hospital Universitari d'Igualada, davant de radiologia (al carrer Lecco).

Les persones que tenen cita prèvia podran validar la consulta en qualsevol dels punts habituals, situats al vestíbul de l'Hospital, i ara també des de l'aparell situat a l'entrada de Radiologia, segons han explicat fonts del centre hospitalari.