La restauració podrà obrir fins a les 17 hores en horari ininterromput a partir de dilluns. Fins ara, els bars i els restaurants podien obrir en dues franges, la d'esmorzar, de 7.30 a 10.30, i la de dinar, de 13 a 16.30. Ara s'ha decidit eliminar el descans que hi ha pel mig i ampliar mitja hora més, fins a les cinc de la tarda.

Així ho ha decidit el Procicat que també ha aprovat la recuperació gradual de les classes presencials a la universitat amb un 30% d'aforament, la recuperació del lleure i les extraescolars per als àmbits de Secundària, FP i Batxillerat, així com de les competicions d'esport federat per a majors de 16 anys.

A més, es permeten més de dues bombolles en les reunions de sis i també es reprenen les activitats als centres cívics per a majors de 60 anys, amb un màxim de sis persones i a l'aire lliure. També ha decidit obrir els vestidors als gimnasos, i museus i biblioteques podran celebrar actes culturals.

Són mesures que entraran en vigor dilluns i duraran de moment set dies.

Sàmper confia que "l'aire" que es doni amb les noves restriccions ajudarà a reduir la "tensió social"

El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha confiat que "l'aire" que es doni a alguns sectors amb l'actualització de restriccions "col·laborarà a distensionar la tensió social". En una entrevista a TV3 poques hores abans que el Govern anunciï les noves mesures de cara a dilluns, Sàmper ha avançat que de moment no s'ha tancat cap mesura de cara a Setmana Santa però ha demanat "cautela". D'altra banda, en ser preguntat per si repetiria al capdavant de la conselleria quan es formi al nou Govern, Sàmper ha admès que si li ho demanen li agradaria "poder acabar els projectes" començats. Tot i així ha recordat que no forma part de les negociacions i ha dit que està "a disposar".

El Gremi de Restauració es mostra decebut amb l'ampliació de l'horari fins a les 17 h

El Gremi de Restauració de Barcelona ha assegurat aquest dijous que el Govern "ha decebut als restauradors" amb la decisió d'ampliar l'horari d'obertura fins a les 17 h, sense permetre els sopars. "Donar aire als sectors econòmics més colpejats per les restriccions no és això. L'avenç és poc significatiu", ha afirmat el director del Gremi, Roger Pallarols. Segons ell, tot i que permetre el servei continuat entre el matí i la tarda és un "passet" que va en la bona direcció, "no convida a desafectar treballadors en ERTO". En aquest sentit, ha recordat que només s'ha ampliat l'obertura en "hores vall on el consum acostuma a ser baix".