La Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat proposa que les comunitats autònomes mantinguin els tancaments perimetrals entre el 26 de març i el 9 d'abril per limitar la mobilitat durant les vacances de Setmana Santa i evitar un rebrot de la pandèmia de coronavirus.

Segons el document al qual ha tingut accés EFE, també es recomana específicament que els estudiants universitaris que resideixin durant el curs acadèmic en una altra comunitat autònoma o país no tornin al lloc de residència d'origen i que «s'evitin tots els viatges que no siguin necessaris».

Entre les propostes, que seran traslladades a les comunitats a fi d'aconseguir una resposta homogènia de mesures per a la Setmana Santa, també hi ha mantenir el toc de queda entre les 22.00 i les 6.00 hores, i limitar les reunions en espais públics o privats a un màxim de quatre a sis persones.

El document insisteix que les comunitats no abaixin el nivell d'alerta des de les dues setmanes prèvies a l'inici de la Setmana Santa «tot i que els indicadors són favorables» i, per això, es demana mantenir les mesures restrictives establertes en aquell moment.

La Comissió de Salut Pública planteja al document la no celebració d'esdeveniments massius «de qualsevol índole» que impliquin aglomeració o concentració de persones.

Les cerimònies en espais tancats seguiran les normes d'aforament i altres mesures establertes al document d''Actuacions de resposta coordinada per al control de la transmissió de covid-19' segons el nivell d'alerta de cada comunitat autònoma.

A més, es desaconsella expressament la celebració de trobades socials als domicilis o en altres espais tancats amb no convivents.

Sanitat argumenta aquestes propostes en el fet que per Setmana Santa encara no s'haurà immunitzat amb la vacuna una proporció suficient de la població per aconseguir una reducció significativa del risc.

Per això, diu, les mesures no farmacològiques de control de la transmissió continuaran sent les principals mesures de salut pública per evitar una nova onada epidèmica.

En aquest sentit, considera pertinent fer una campanya institucional per evitar el relaxament de comportament sota el lema: «No 'salvem setmanes', salvem vides».