04 de març de 2021
04.03.2021
Regió7

«S'ha abaixat la guàrdia», alerta l'Ajuntament de Sant Fruitós

El consistori ha decidit ajornar tots els actes presencials fins al 15 de març

03.03.2021 | 22:19
Ahir hi havia confinats set grups de l'institut Gerbert d'Aurillac, segons la Generalitat

L'Ajuntament de Sant Fruitós ha detectat «comportaments irresponsables per part d'algunes persones» al municipi durant els darrers dies i alerta que «s'està abaixant la guàrdia» a l'hora de prendre mesures contra la covid. Així ho fa notar l'alcaldessa, Àdria Mazcuñán, en un ban que el consistori va difondre dimarts arran de l'important augment de casos de coronavirus al poble. En els darrers set dies se n'han reportat 62 de nous a l'àrea bàsica que engloba Sant Fruitós i Navarcles, segons el Departament de Salut, mentre que a Manresa, per exemple, en el mateix període se n'han diagnosticat 103.

En un intent de frenar l'expansió del virus, l'Ajuntament ha decidit ajornar tots els actes presencials que havia programat durant la primera quinzena de març. Això afecta a l'espectacle Paraula de dona (previst pel 7 de març), l'acte institucional del Dia de la Dona (8 de març), la pintada del mural de la campanya Carrers lliures de por (s'havia de fer entre el 8 i el 9 de març) i l'espectacle Íntimament Llach (13 de març). Quant a la taula rodona Gènere i esport, programada pel dia 8 de març, es realitzarà en línia tal com estava previst. «La resta d'actes es reprogramaran en la mesura que sigui possible i en funció de l'evolució de les dades al municipi», explica el consistori al seu web.

Dimarts, l'alcaldessa, en el seu ban, va recordar a la ciutadania l'obligatorietat de l'ús de la mascareta, el manteniment de la distància i la prohibició de fer trobades de grups de més de sis persones a la via pública. En l'escrit, Mazcuñán demanava prudència i responsabilitat per una situació «que continua sent molt greu» i davant la qual «cal extremar al màxim possible les precaucions». També va denunciar que, «de manera massa freqüent, en els darrers dies hem vist situacions que posen en evidència que s'està abaixant la guàrdia per part d'algunes persones i això no ens ho podem permetre. Un comportament incívic posa en perill no només la mateixa integritat física sinó també la de la família, companys i, especialment, les persones més vulnerables com son la gent gran o amb patologies».

El risc de rebrot, l'índex de referència per saber en quina situació es troba un municipi, era aquest dimecres de 2.281 punts a Sant Fruitós, 152 més que dimarts. La velocitat de contagi (Rt) era de 3,64 (cada malalt de covid està transmetent la malaltia a gairebé 4 persones més).

Al Bages, el risc de rebrot era ahir de 314 punts i a Manresa, de 303. Aquest indicador repunta després d'uns dies per sota de 300. Altres municipis amb xifres altes eren Avinyó (2.572 punts), Navarcles (681), Monistrol (605), Sant Salvador (545) i Castellnou (532).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit