L'Oficina Federal d'Investigacions (FBI) va detenir dijous un funcionari de l'expresident Donald Trump per l'assalt al Capitoli del passat 6 de gener, i es converteix en el primer arrestat vinculat a l'anterior Govern, segons va informar Politico. Es tracta de Federico Klein, un home de 42 anys que durant el Govern de Trump va treballar al Departament d'Estat. El detingut va ser assignat primer a l'Oficina d'Assumptes de l'Hemisferi Occidental, en concret al departament encarregat del Brasil i el Con Sud, i després traslladat a l'oficina que administra les peticions d'accés a informació federal, coneguda com a FOIA.

Klein, que va ser arrestat a Virgínia, havia treballat per a la campanya presidencial de Trump el 2016 com a analista. Abans d'implicar-se en política amb el multimilionari, Klein va servir al Cos de Marines a l'Iraq. Més de 300 persones han estat imputades en tribunals federals per l'assalt al Capitoli, però Klein és el primer amb clars vincles amb el Govern de Trump. L'FBI no va detallar de quins delictes està acusat.

El 6 de gener una torba de seguidors de Trump va assaltar el Congrés amb la intenció d'aturar el procés de certificació que en aquell moment estava tenint lloc ales dues cambres legislatives pel resultat de les eleccions guanyades per l'ara president, Joe Biden.