L'arròs ha agafat tanta volada arran de la pandèmia que alguns cuiners de la Catalunya Central fins i tot se n'han especialitzat. Al restaurant Corpus, de Berga, abans era una opció més, però ara gran part de l'oferta gastronòmica són les diferents varietats d'arròs. «A la primavera oferirem més plats, però arran de la pandèmia ens hem convertit en una arrosseria i hem fet moltes varietats», explica Eduard Finestres, responsable de l'establiment.

Tot i que tenen previst ampliar l'oferta de cara al bon temps, Finestres té clar que ara, amb aquest boom, l'arròs continuarà sent una part important de la carta. Durant els mesos més durs del confinament, Corpus portava l'arròs a casa, però ara no, tot i que molta gent se l'endú cap a casa. Fan unes 15 paelles els caps de setmana, i procuren cuinar amb productes «de qualitat i de proximitat». I hi ha altres restaurants a Manresa, com el del Kursaal i el Tècum, que tot i no portar l'arròs a casa, han constat que hi ha hagut un increment de clients que demanen una paella d'arròs i la van a buscar a l'establiment. Són les noves tendències gastronòmiques.