06 de març de 2021
06.03.2021
Regió7

Els Col·legis de Metges insten Salut a administrar la vacuna d'AstraZeneca a majors de 55

El president del CCMC troba «inadmissible» la limitació de Sanitat i demana desobeir si el Ministeri no canvia el criteri

05.03.2021 | 22:47
Jaume Padrós, president del CCMC

El president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), Jaume Padrós, va reclamar a hir t al Ministeri de Sanitat que la vacuna d'AstraZeneca també s'administri als majors de 55 anys. A més, va instar la consellera de Salut, Alba Vergés, a desobeir i posar aquest vaccí «a tots els grups d'edat» si el Ministeri no canvia el criteri «en breu». Padrós va demanar, a través de les xarxes socials, que es prengui aquesta decisió «atenent a criteris ètics, clínics, de risc i d'evidència» i assegura que els metges hi donaran suport. En declaracions posteriors a l'ACN, va assegurar que «no hi ha cap justificació científica» per mantenir aquesta limitació. A més, va considerar que s'han saltat els criteris de priorització d'edat.

Padrós va lamentar que s'està vacunant personal no essencial de poc risc «quan la majoria de majors de 80 anys que viuen a casa o pacients de risc encara no han estat vacunats». «La població més vulnerable ha de ser la primera i principal prioritat», va manifestar. En una sèrie de piulades a les xarxes socials, va rebatre l'argument que ha donat el Ministeri sobre la manca d'evidència per a les persones a partir de 55 anys i va plantejar que tampoc hauria existit per a la gent de més de 90 anys a qui s'ha administrat la de Pfizer. Va afegir que l'Agència Europea del Medicament no va explicitar cap limitació d'edat per a aquest col·lectiu i per això creu que aquesta autolimitació «no té ara justificació i és inadmissible perquè a la pràctica s'estan vulnerant els criteris de la mateixa UE sobre la priorització dels grups de major risc».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit