07 de març de 2021
07.03.2021
Regió7

Calvo nega que el veto a manifestar-se a Madrid pel 8-M sigui de caire polític

La Fiscalia de Madrid demana que es mantingui la prohibició de les mobilitzacions a la Comunitat

06.03.2021 | 23:23
Carmen Calvo, en la seva visita a Alcalá de Henares, ahir

La vicepresidenta primera, Carmen Calvo, va negar ahir que la prohibició de les manifestacions amb motiu del Dia de la Dona a la Comunitat de Madrid respongui a criteris polítics perquè, segons va dir, només seria una possible decisió partidista si s'haguessin vetat les concentracions en l'àmbit estatal.

La Fiscalia va pronunciar-se ahir també a favor que no es facin les concentracions a Madrid al·legant que el dret a la vida ha de revaldre per damunt del dret de reunió. Així, doncs, el ministeri Fiscal avala la posició de Carmen Calvo que, hores abans, des d'Alcalá de Henares (Madrid) i mentre visitava un mural feminista a l'aire lliure, va defensar l'actuació del delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco, per prendre la decisió de prohibir-les.

«Amb un bon criteri ha pres una decisió per protegir la vida. Mirin les UCI com estan a Madrid i la preocupació perquè Madrid torni a retrocedir en aquest assumpte», va subratllar la vicepresidenta Calvo.

En aquest sentit, va tornar a justificar aquest veto a les manifestacions a Madrid per les xifres de contagis i els ingressos a UCI en aquesta regió amb motiu de la pandèmia de coronavirus i perquè les concentracions a la capital de l'Estat són més multitudinàries que a la resta d'Espanya.

A més, va repetir que el Govern de Pedro Sánchez acatarà el que digui la justícia respecte a la prohibició de celebrar manifestacions després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) decideixi, aquest cap de setmana, sobre els recursos presentats per diverses associacions i sindicats davant aquesta decisió.

Prohibit a Madrid

Dijous la Delegació del Govern a Madrid va comunicar que es prohibien totes les manifestacions convocades a la regió els dies 7 i 8 de març. Ahir, la Fiscalia va avalar la decisió, ja que considera que les mobilitzacions esdevenen un perill en l'actual estat de pandèmia a la Comunitat de Madrid, alhora que va qualificar d'«insuficients» les mesures de seguretat proposades pels organitzadors.

En canvi, sí que hi haurà mobilitzacions a altres punts d'Espanya, com Catalunya, Navarra o Múrcia, complint les mesures preventives. A Barcelona, per exemple, a la manifestació estàtica que tindrà lloc al Passeig de Gràcia, hi podran participar fins a 3.500 persones.

La Delegació del Govern a Madrid va justificar la decisió de prohibir les manifestacions «per motius de salut pública», en un moment en què «la Comunitat de Madrid segueix sent un dels territoris d'Espanya amb major índex de contagis, així com de persones hospitalitzades, per sobre de la mitja nacional».

A Catalunya, la Generalitat permetrà que es duguin a terme totes les concentracions sol·licitades pel 8-M, tot i que ha advertit que s'hauran de complir de forma «escrupolosa» les restriccions i mesures preventives vigents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit