El papa Francesc s'ha reunit diumenge a Erbil, la capital del Kurdistan iraquià, amb el pare d'Alan Kurdi, el nen sirianokurd de tres anys que va morir ofegat quan intentava arribar en un bot a Turquia el 2015 escapant-se de la guerra.

El papa ha tingut una cita amb Abdullah Kurdi, pare del petit, que a l'aparèixer estès ofegat a una platja turca es va convertir en el símbol del drama dels refugiats després de la missa que va celebrar a Erbil a l'estadi Franso Hiriri durant la seva visita a l'Iraq. El papa es va entretenir una bona estona amb ell i va poder escoltar les paraules de dolor d'aquest pare que va perdre a més de l'Alan el seu altre fill de cinc anys i la seva dona, va informar el Vaticà.

Francesc s'ha mostrat partícip del seu sofriment, i Kurdi, que viu actualment a Erbil, es va mostrar molt agraït per les paraules del papa i la seva proximitat també a tots els migrants que busquen comprensió, pau i seguretat deixant el seu país arriscant la vida».

El pare d'Alan Kurdi va regalar al Pontífex un quadro amb la tràgica foto del nen ofegat a les costes del mar Egeu. La família Kurdi procedeix de Kobani, al nord de Síria, i s'estava escapant d'aquesta ciutat, assetjada durant mesos pel grup gihadista Estat Islàmic, en un intent d'arribar a Europa per després emigrar al Canadà.

L'Alan, el seu germà i la seva mare es trobaven entre els dotze sirians que van morir ofegats després de partir de la ciutat turística turca de Bodrum.