08 de març de 2021
08.03.2021
Regió7

Irene Montero:«La nostra força no es mesurarà en quantes sortim pel 8-M»

Els comuns i Unides Podem acusen l'extrema dreta de situar «les dones i el feminisme a la diana»

07.03.2021 | 21:51
La ministra Irene Montero durant l'acte feminista d'ahir

La ministra d'Igualtat del Govern espanyol, Irene Montero, va participar ahir en un acte feminista organitzat pels comuns i Unides Podem on va deixar clar que «s'equivocarà qui pretengui mesurar la força del moviment feminista en funció de si les places i els carrers estan plens».

«La nostra força no es mesurarà en quantes dones aconseguim sortir al carrer el 8-M», va puntualitzar. També va denunciar «l'operació política de les dretes de situar a la diana les dones i el moviment feminista», i va dir que una de les majors exponents va ser Díaz Ayuso. D'altra banda, Ada Colau es va referir a les «contradiccions» que genera l'entrada a les institucions, i com «poden ser útils per transformar la realitat que no ens agrada».

Montero va voler deixar clar que el feminisme té «més força que mai» i, per això, creu que no es pot mesurar en quantes persones puguin sortir al carrer avui. Segons ella, «la força del feminisme es veurà reflectida en la força de les preguntes que el moviment ha estat capaç de posar al centre del debat públic, i també per la força de la proposta de transformació social tan profunda que el feminisme fa per al conjunt de la societat».

D'altra banda, la ministra d'Igualtat va denunciar la «campanya de l'extrema dreta» per desprestigiar el moviment feminista i va assegurar que hi ha una «operació política de dretes per situar a la diana les dones i el feminisme».

Segons ella, una de les «majors representants» d'aquesta operació ha estat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. «Aquesta campanya de dretes és intel·ligent perquè no va al punt més dèbil, sinó al més fort, que són les dones», va assegurar.

També es va referir a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va assegurar que «l'assetjament personal que pateix Irene Montero és immoral, inaudit i traspassa totes les línies vermelles». D'altra banda, la portaveu d'Esquerra Unida al Parlament Europeu, Sira Rego, va lamentar que el feminisme es troba davant d'una «ofensiva extraordinària i obscena liderada fonamentalment per l'extrema dreta». Per a Rego, aquest moviment opera «de manera calcada a qualsevol punt del planeta i ho veiem cada dia a Europa».

D'altra banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va fer una crida al «respecte» entre les feministes. «Hem de poder parlar des de la discrepància, però sempre des del respecte», va apuntar l'alcaldessa, tot afegint que «hem de posar una línia vermella perquè en cap cas episodis de violència o agressió entre nosaltres estan justificats».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit