10 de març de 2021
10.03.2021
Regió7

Bassa té l'esperança que el jutge mantingui el tercer grau per a ella i per a Forcadell

L'exconsellera qualifica d'inversemblant que es mantinguin persones a les presó per les seves idees

10.03.2021 | 12:26
L'exconsellera de Treball Dolors Bassa (a la dreta) parlant amb la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, a la presó del Puig de les Basses de Figueres el divendres 29 de gener de 2021

L'exconsellera Dolors Bassa ha afirmat que té l'esperança que el jutge de vigilància penitenciària de Wad Ras i Puig de les Basses mantingui el tercer grau per a ella i per a Carme Forcadell. En una entrevista a 'Ser Catalunya', Bassa ha recordat que fa sis mesos ja els van aprovar el règim de semillbertat i ha dit que no entendria per quina raó no ho tornés a fer. L'exconsellera s'ha mostrat "molt enfadada" després que s'hagi revocat el tercer grau per als condemnats per l'1-O de Lledoners i ha lamentat que el govern espanyol només diu "bones paraules" però que a l'hora de la veritat "no hi ha cap fet". I ha apuntat a la Fiscalia com a responsable i, per tant, al govern espanyol.

Bassa s'ha referit al jutge encarregat de resoldre el seu cas i el de l'expresidenta del Parlament com una persona que porta com anys i espera que independentment del que digués el Tribunal Suprem al desembre, ara els torni a avalar el tercer grau. A més, ha recordat que ara ja han complert més d'una quarta part de la condemna.

L'exconsellera ha manifestada que està enfadada i que sent "ràbia i impotència" després que aquest dimarts s'hagi revocat el règim de semillibertat per als presos de Lledoners. "Sembla que una de les raons és el penediment. Penediment a les idees o als fets? Si és als fets, estem inhabilitats. Si és a les idees, és inversemblant que es digui en una democràcia que per les idees s'ha d'estar a la presó", ha argumentat.

Bassa ha afegit que els presos i les preses de l'1-O han fet tot el que s'havia de fer per tenir un bon comportament a la presó i ha conclòs que no entén per què no poden estar en tercer grau si no és per les seves idees.

Malgrat tot, Bassa ha defensat que la solució és el diàleg i la negociació i que no n'hi ha cap més.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit