L'Audiència Nacional ha sumat un any i quatre mesos de presó a la pena de nou mesos que el raper Pablo Hasél compleix a la presó per enaltiment del terrorisme, després de declarar-lo insolvent per no tenir mitjans per pagar la multa de gairebé 30.000 euros imposada en sentència.

En un decret, que pot ser recorregut, el servei d'executòries de l'Audiència Nacional estableix una nova liquidació de la condemna imposada a Hasél per enaltiment del terrorisme i injúries a la corona i les institucions de l'Estat i l'obliga a complir dos anys i un mes de presó, en total, per la sentència per la qual està intern al centre Ponent de Lleida (Segrià).

Hasél, que acumula altres condemnes i causes obertes, va ingressar a la presó de Lleida el 16 de febrer per complir una condemna de nou mesos que li va imposar el 2018 l'Audiència Nacional -i que va ser ratificada pel Suprem- per enaltiment del terrorisme, en lloar ETA i els GRAPO en publicacions de Twitter. L'empresonament del raper va desencadenar una onaA més de la sentència que ha motivat el seu ingrés a la presó, Hasél compta amb una altra condemna de dos anys i mig per amenaçar un testimoni d'un judici contra un guàrdia urbà de Lleida, que l'Audiència de Lleida va confirmar fa amb prou feines unes setmanes. El raper acumula altres condemnes: la primera, de dos anys de presó per enaltir en les seves cançons el terrorisme d'ETA, els Grapo, Terra Lliure o Al-Qaeda i que és de 2014, va quedar en suspens per ordre de l'Audiència Nacional.

Suma dues penes més, fermes i dictades el 2018, per violació de local i resistència i desobediència a l'autoritat, i una altra de pendent de recurs per agredir un càmera de TV3 que cobria un tancament d'estudiants a la Universitat de Lleida.