L'exconsellera del govern de Puigdemont Meritxell Serret i s'ha entregat al Tribunal Suprem. El seu objectiu es poder ser demà al Parlament i recollir l'acta de diputada per "continuar la lluita política contra la repressió". Abans, però, ha passat per Madrid, on el magistrat Pablo Llarena ha acordat deixar-la en llibertat provisional i deixa sense efecte l'ordre de detenció i la declaració de rebel·lia. El jutge argumenta que els acusats de malversació van ser absolts i que la pena per desobediència no és de presó.

Concretament, Llarena ha citat l'exconsellera d'Agricultura i fins ara delegada de la Generalitat a Brussel·les a declarar el proper 8 d'abril a les 11 hores en qualitat d'investigada per un delicte de desobediència. En la seva resolució, el magistrat argumenta la seva decisió per la interpretació que va fer la sentència del procés sobre la malversació (absolent els acusats), per l'estat actual de la investigació, "que no reflecteix fins ara despeses concretes" a càrrec d'Agricultura, i perquè la pena prevista per al delicte de desobediència és de multa i d'inhabilitació.

Des d'ERC han indicat que Serret és conscient que la seva tornada implica "riscos", tot i que, diu, "la decisió estava molt meditada". Considera, en aquest sentit, que "és la decisió correcta, i el pas lògic" en la seva "lluita per contribuir a posar fi a la repressió contra l'independentisme per part de l'Estat espanyol". Afegeix que, en assumir aquests riscos, està "obrint camí per a tots els companys" que es troben en la seva mateixa situació perquè, tot i que la seva decisió és individual, "pot tenir implicacions polítiques i col·lectives" en processos judicials contra altres independentistes. La intenció de Serret, que preveu viatjar a Catalunya en les properes hores, és "poder prendre possessió de l'acta de diputada" que va obtenir en les eleccions catalanes del 14F com a candidata número dos d'ERC per Lleida, ja que desitja "fer política des de Catalunya".

Torrent i Aragonès celebren el retorn de Serret

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha celebrat el retorn de l'exconsellera Meritxell Serret, a través de Twitter: "Amb moltes ganes de retrobar-nos i continuar treballant plegats pel país i per la llibertat. Sempre amb tu!". El president d'ERC, Oriol Junqueras, també ha aplaudit que Serret hagi tornat a l'Estat aquest dijous, per personar-se al Suprem amb la intenció de venir a Catalunya i fer política des del Parlament: "Quines ganes d'abraçar-te estimada! Posarem fi a la repressió contra l'independentisme!", ha dit Junqueras, empresonat a Lledoners. La fins aquesta setmana delegada del Govern davant la UE vol tornar a Catalunya per recollir l'acta de diputada i "continuar la lluita política contra la repressió".

El president del Parlament, Roger Torrent, ha reaccionat de seguida a Twitter, després que es fes oficial que Serret, fins ara "exiliada" a Bèlgica, s'ha personal al Suprem amb la intenció de tornar a Catalunya i treballar com a diputada del Parlament. "Ben tornada a casa teva", ha piulat Torrent. El conseller d'Exteriors, Bernat Solé, també ha comentat a través de Twitter, en la mateixa línia: "Benvinguda a casa". La fins aquesta setmana delegada del Govern davant la Unió Europea, vol tornar a Catalunya per recollir l'acta de diputada del Parlament i "continuar la lluita política contra la repressió", segons un comunicat d'ERC.

La CUP dona la benvinguda a Serret a les portes del TS

La CUP ha donat la benvinguda a l'exconsellera Meritxell Serret, que ha tornat a Espanya per sorpresa, des de les portes del Tribunal Suprem.D'altra banda, la cap de llista de la CUP-UNCPG, Dolors Sabater, també li ha traslladat "tot el suport" des del seu compte de Twitter. La diputada electa Eulàlia Reguant també ha celebrat la seva tornada a Catalunya, ha dit que té "ganes de tornar a abraçar-la". "Ens tornem a veure demà", ha escrit Reguant sobre divendres, quan es constituirà el Parlament.