12 de març de 2021
12.03.2021
Regió7

Darias no descarta ampliar l'estat d'alarma més enllà del maig

La ministra de Sanitat diu que la vacuna d'AstraZeneca és «segura» i demana «tranquil·litat»

12.03.2021 | 10:19
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant el Consell Interterritorial de Salut del dimecres 10 de març del 2021

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, no ha descartat allargar l'estat d'alarma més enllà del 9 de maig en funció dels indicadors. "Ho hem de veure. Ara en el que estem és en seguir baixant la incidència acumulada, hem de seguir baixant-la, l'objectiu és arribar a 50" casos per 100.000 habitants, ha dit Darias aquest divendres al matí en una entrevista a RNE. Sobre la vacuna d'AstraZeneca, la titular de Sanitat ha assegurat que és "segura" i ha defensat que cal actuar amb "prudència" i seguir les recomanacions de l'Agència Europea del Medicament. Darias ha explicat que el lot que està sota sospita del vaccí d'Oxford ja s'ha inoculat a Espanya però ha fet una crida a la "tranquil·litat".

Darias ha remarcat que dels casos de trombosi detectats que han portat diversos països europeus a aturar la vacunació n'hi ha més de persones que no han rebut la vacuna que de pacients a qui se'ls ha inoculat. La ministra de Sanitat ha insistit que no s'ha demostrat una "relació causal".


No s'enfrontarà a Ayuso

En aquesta línia, la ministra ha assenyalat que l'acord del Consell Interterritorial que estableix que les autonomies s'han de mantenir tancades durant els següents dies festius ha sigut publicat al Butlletí Oficial de l'Estat d'aquest divendres «perquè tingui més eficàcia».

Així, Darias ha destacat el que considera «un gran acord», a què només s'ha oposat la mateixa Ayuso, per recordar que el seu compliment és «obligat». Per això, ha instat els ciutadans a quedar-se al seu territori per «contribuir» a doblegar la corba.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit