La consellera de Salut, Alba Vergés, va indicar ahir que espera poder fer crides massives de vacunació abans de l'agost, però ho va supeditar a l'arribada de les vacunes compromeses. Segons la consellera, a l'abril s'obre una nova perspectiva amb l'arribada de moltes més dosis, el que permetrà avançar en la vacunació i arribar al 30% de vacunats al juny.

Si bé la consellera espera poder fer crides massives de vacunació de cara al bon temps, és conscient que això dependrà de l'arribada de noves dosis. En aquest sentit, en declaracions a Rac1, es va mostrar molt crítica amb les autoritats europees pels contractes de vacunació. «No podem estar ballant així amb les farmacèutiques, una sola cosa en què tenien la responsabilitat era aquesta», va subratllar.

Vacunació amb AstraZeneca

Pel que fa a la vacunació amb AstraZeneca, Vergés va demanar tranquil·litat i va remarcar que seguirà el seu curs, tot i que s'han retingut 2.000 dosis d'un lot mentre s'estudien en l'àmbit europeu alguns casos de trombosi de persones vacunades. En aquest sentit, la consellera va demanar que es reprengui el debat per poder-la administrar als més grans de 55 anys, un debat que el Govern espanyol va aturar precisament pels casos de trombosi. Segons la consellera, si es manté la vacunació, també s'hauria d'avançar en això.

D'altra banda, també va carregar contra el Govern espanyol perquè hagi aprovat ajudes als sectors econòmics després d'un any de pandèmia, i va reivindicar que des de Catalunya s'estan desplegant subvencions des del primer moment quan la competència és de l'Estat.

Les dades ara són «bones»

Sobre la situació actual, Vergés va indicar que s'ha optat per fer algunes obertures perquè les dades són «molt bones», i no ho són tant des de l'estiu.

Vergés va argumentar que si ara s'ha decidit obrir amb algunes condicions el confinament comarcal és perquè la societat «ho necessita, necessita poder tenir un mínim moviment, que pot tornar a recuperar alguna visita, sempre amb molta precaució». La consellera va assegurar que les decisions s'han pres perquè les dades són «molt bones», i no per salvar les vacances de Setmana Santa.

En demanar-li per l'obertura de la restauració en horari nocturn, i després que Josep Maria Argimon justament digués que ell seria partidari d'obrir, Vergés va indicar que cal anar «pas a pas» i ser «prudents». De fet, va remarcar que el mateix Argimon parlava molt d'anar a sopar amb la seva bombolla, justament.

Sobre el toc de queda, va indicar que s'analitzarà la situació de la pandèmia per veure si es pot aixecar o no. De moment està aplicat fins al 9 de maig, quan acaba l'estat d'alarma.