Els confinaments a les escoles de la Regió Central han experimentat en la novena setmana del segon trimestre un petit repunt a l'alça, però que requereix un doble matís. D'una banda, que no només és molt lleuger, sinó que a més l'increment es dona en comparació a un període (la vuitena setmana) que ha estat la que ha registrat els nivells més baixos de tot aquest cicle engegat després de les vacances de Nadal. De l'altra, que l'increment ve donat essencialment per la comarca d'Osona, i en menor mesura per la de l'Anoia, ja que la resta, o es mantenen igual o fins i tot baixen.

De fet, es dona una situació paradoxal, ja que entre la setmana passada i l'anterior hi ha hagut fins i tot un descens del nombre de centres que tenen alguna aula en quarantena, però per contra ha crescut el nombre de grups i de persones confinades.

Així, en el conjunt de la Regió Central es va tancar la setmana amb un total de 64 llars d'infants, escoles de primària i instituts amb grups a casa, que eren 8 menys que la setmana anterior i que suposa el 14,5% del total, ja que a les sis comarques que componen aquesta àrea administrativa d'educació hi ha 441 centres.

Per contra, en aquesta mateixa Regió Central el nombre de grups confinats va augmentar en una setmana el 13% (eren 113), i el de persones el 7,48% (de 2.298 van passar a ser 2.470). Cal tenir present que la xifra de grups confinats (113) equival al 2,1% del total que hi ha sumats al Bages, Moianès, Berguedà, Solsonès, Anoia i Osona (5.201). I també és important destacar que, tret de la primera i vuitena setmana del trimestre, les sis restants han tingut xifres superiors a les actuals. Com a referència, la punta màxima es va donar tot just en la segona setmana (dades del 23 de gener), quan hi va haver aïllats 172 grups i 3.920 persones al conjunt d'escoles de la demarcació.

Entre la setmana passada i l'anterior, al Bages no hi va haver cap variació ni en el nombre de centres afectats ni en el nombre de grups aïllats, però en canvi va anar a la baixa (el 10%) el de persones confinades.

Destaca el cas del Solsonès, que venia d'un període complicat durant la segona quinzena de febrer, en que va sumar uns quants confinaments de grups-aula, i que en canvi s'ha situat a zero en aquesta novena setmana. També ha baixat al Moianès, que ha passat de tres grups en quarantena a només un, el que ha suposat un descens de dos terços en el nombre de persones aïllades per la detecció d'almenys un positiu. A l'Anoia, en canvi, hi ha dos grups més aïllats, el que ha fet incrementar en una cinquantena el nombre de persones.

A la Cerdanya només hi ha un grup en quarantena, però ha comportat el confinament d'un centre, ja que es tracta d'una escola rural: la Baridà, de Montellà.