15 de març de 2021
15.03.2021
Regió7

L'Agència Europea del Medicament defensa mantenir la vacunació amb AstraZeneca malgrat els casos de trombosi

L'EMA reitera que no hi ha evidències que indiquin un «risc» vinculat al vaccí britànic

15.03.2021 | 15:48
Una infermera extraient les dosis d'una ampolleta de la vacuna d'AstraZeneca

L'Agència Europea del Medicament defensa mantenir la vacunació amb AstraZeneca malgrat l'aparició d'una trentena de casos de trombosis entre els gairebé 5 milions de vacunats a Europa. "No veiem cap problema per continuar la campanya de vacunació amb aquesta vacuna", ha dit aquest dilluns Marco Cavaleri, cap de l'estratègia de vacunes de l'EMA. Tot i que el regulador europeu reitera que no hi ha evidències que indiquin un "risc" vinculat al vaccí britànic, els Països Baixos i Irlanda han decidit aturar-ne l'ús arran d'aquests casos. Se sumen a altres estats europeus que ja ho van fer la setmana passada com Àustria, Dinamarca o els països bàltics.

De totes maneres, Cavaleri ha assegurat que l'EMA està investigant "ràpidament" els casos, especialment per determinar si podrien estar relacionats amb "patologies prèvies" de les persones vacunades. En tal cas, l'EMA podria "redefinir" l'ús de la vacuna d'Oxford-AstraZeneca per a determinades persones.

Catalunya, igual que Itàlia, només ha retingut un lot concret de dosis d'AstraZeneca mentre l'EMA estudia si provoca trastorns de coagulació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit