La situació epidemiològica empitjora al Bages des de fa sis dies i el risc de rebrot se situa als 330 punts, segons el darrer balanç del del Departament de Salut. El dia 4 de març era de 284. La dada no parava de millorar des de l'1 de març, quan aquest indicador es va situar als 341 punts, però el dia 4 la tendència va canviar.

En aquests moments el Bages és la novena comarca del país amb més perill de rebrot, i aquests no són els únics indicadors que evidencien el retrocés en la lluita per frenar l'expansió del virus. El nombre de nous contagis detectats amb PCR o un test d'antigènic ràpid també augmenta, i del 4 al 10 de març n'hi va haver 258 al Bages, segons el darrer informe de Salut. La setmana anterior se'n van detectar 223, i la del 18 al 24 de febrer, 213. La velocitat de contagi al Bages és d'1,22.

El risc de rebrot no és molt millor a la resta de comarques de la Catalunya Central, i és que l'Anoia és la setena de tot el país on la possibilitat de contagi és més alta, amb 366 punts.

També crida l'atenció l'empitjorament del Berguedà. És l'onzena comarca amb més probabilitat de rebrot, amb 321 punts, i la tercera en velocitat de contagi, amb 2,41, segons els indicadors amb què mesuren els responsables del Departament de Salut l'evolució de la pandèmia. Fa una setmana, el Berguedà tenia un risc moderat amb 61 punts i era una de les quatre comarques de Catalunya que no presentava un risc alt o molt alt de contagi. En una setmana, doncs, la situació sanitària s'ha capgirat.

Pel que fa al risc de rebrot per comarques de l'àmbit de Regió7, l'Alt Urgell és la comarca que surt més malparada i se situa en tercer lloc en el rànquing català, amb 546 punts. Només sota d'unes altres dues comarques pirinenques, el Pallars Jussà i la Vall d'Aran, que presenten un risc molt elevat per sobre dels mil punts. El Moianès és la tretzena, amb 298 punts.

El Solsonès en tenia 169 i la Cerdanya, 159. Precisament el risc de rebrot a la capital d'aquesta comarca actualment és baix, de només 14 punts. És la dada més positiva pel que fa a les comarques de l'àmbit de Regió7. I més tenint en compte el delicat episodi pel qual va passar la comarca, i especialment la ciutat cerdana, abans de les vacances de Nadal. Fa tres mesos, quan el risc de rebrot es va enfilar als 4.811 punts el 16 de desembre, la Generalitat va tancar la comarca, juntament amb el Ripollès, en un dels moments més importants de la temporada per al comerç i el turisme.