El PSOE i Cs van iniciar ahir a les 10 del matí a l'Assemblea Regional de Múrcia la defensa de la moció de censura contra el Govern autonòmic del PP i trànsfugues taronges amb la incertesa de si arribarien a la votació d'avui amb els 23 vots de la majoria absoluta, segons informa Efe.

Mitja hora abans de l'inici de la sessió a Cartagena, el secretari general del PSOE murcià, Diego Conesa, i la coordinadora autonòmica de Cs, Ana Martínez Vidal, candidata a la presidència del Govern murcià en la moció de censura, van firmar i presentar als mitjans de comunicació el programa de Govern de 24 punts que havien de desenvolupar durant el debat. Segons van avançar dimarts, simbolitzen els mesos que queden de legislatura i prioritzaran la regeneració, la transparència en les institucions, la recuperació socioeconòmica i la lluita contra el coronavirus.

Els vots dels tres diputats trànsfugues de Vox, expulsats del partit, que en principi estaven en l'aire, seran finalment en contra de la moció de censura del PSOE i Cs, segons va informar el portaveu dels tres parlamentaris, Juan José Liarta. Van confirmar d'aquesta manera el fracàs de la moció de censura contra el president de la Comunitat, Fernando López Miras. Així, López Miras mantindrà el càrrec de president gràcies al vot dels tres diputats trànsfugues de Cs que malgrat haver signat la moció de censura van anunciar el vot en contra i la seva integració a l'executiu del PP.

Els diputats que sí que van anunciar que hi votaran a favor són els dos de Podem, i en contra el de Vox no expulsat del partit d'extrema dreta.

La suma entre socialistes i Cs només dona segur 17 més 2 després que, dels sis parlamentaris taronges, dos fossin nomenats consellers, una tercera seguís de vicepresidenta del Govern murcià i un quart, el president del Parlament, Alberto Castillo, s'hagi plantejat abstenir-se, quan es necessiten 23 vots dels 45 escons perquè prosperi la moció, amb la qual cosa si Podem manté els seus suports arribarien als 21 vots, però en continuarien faltant dos més. En la sessió d'avui es farà la votació.