18 de març de 2021
18.03.2021
Regió7

Interior alerta que es disparen els certificats d'autoresponsabilitat: 40.000 en tres dies

El govern espanyol constata un preocupant augment de la mobilitat, mentre que el nombre de pacients amb covid-19 a les UCI està estancat

18.03.2021 | 13:50
Un agent dels mossos consultant el certificat d'autoresponsabilitat a un conductor en un control als Alamús

«Hem constatat un augment de la mobilitat des de fa uns dies». Són paraules del conseller d'Interior, Miquel Sàmper, en la roda de premsa del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) aquest dijous. Dilluns es va aixecar al territori el confinament comarcal, que permet la sortida i entrada de la comarca només per a les bombolles de convivència (grups de persones que conviuen sota un mateix sostre).

Sàmper ha esmentat un indicador que reflecteix aquest augment de la mobilitat i que preocupa el Govern: els certificats d'autoresponsabilitat. Des de dilluns, s'han descarregat des de la web del Procicat uns 40.000 certificats, 15.000 dels quals, ahir dimecres. «Hi continua havent confinament, hi ha aquesta excepcionalitat, però no s'ha de trencar mai el terme 'bombolla'. Es pot fer el mateix que abans amb la bombolla però canviant de lloc. Res més», ha insistit el conseller Sàmper.

Els Mossos d'Esquadra tenen previst incrementar els seus controls de mobilitat als parcs naturals i a les zones costaneres.

 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook