El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit per unanimitat el recurs de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i dels exconsellers Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig contra les interlocutòries del Tribunal Suprem en què mantenia les ordres de detenció contra ells. Es tracta de les interlocutòries emeses pel magistrat instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, del 14 d'octubre i 4 de novembre de 2019 i les de la Sala Penal de 10 de gener, 23 d'octubre i 30 de desembre de 2020. Tanmateix, el TC rebutja la sol·licitud de suspensió cautelar formulada per Puigdemont, Comín, Ponsatí i Puig i manté les decisions preses pel Suprem.

El TC no veu justificada l'adopció de la mesa cautelar i formula peça separada per decidir sobre la suspensió. El ponent serà el magistrat Cándido Conde-Pumpido Tourón.

Pel que fa a l'admissió a tràmit, el Constitucional ho ha decidit perquè aprecia "especial transcendència constitucional perquè plateja un problema o afecta una faceta d'un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina d'aquest tribunal".

També pel que la qüestió "transcendeix del cas concret perquè planteja una qüestió jurídica de rellevant i general repercussió social o econòmica".